ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νέος πρωτοσύγκελος στη μητρόπολη Λαρίσης ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Μουρτζανός

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοίνωσε ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την συνεδρία της 26ης Αυγούστου 2020, κατόπιν πρότασης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, αποφάσισε τον διορισμό ως νέου Πρωτοσυγκέλλου στην αντίστοιχη κενή θέση της Ιεράς Μητροπόλεως, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ιγνατίου Μουρτζανού, μέχρι τώρα Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου αυτής.

Ο π. Ιγνάτιος, εφημέριος και προιστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, γεννήθηκε στη Λάρισα στις 13 Ιανουαρίου του 1980, και είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας. Ο κατά σάρκα αδελφός του π. Θεμιστοκλής είναι κι αυτός κληρικός και υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 27 Οκτωβρίου 2002 και Πρεσβύτερος στις 8 Φεβρουαρίου 2009, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Ιγνάτιο. Διορίστηκε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος στις 20 Δεκεμβρίου του 2010, υπό του Μακαριστού Γέροντός του, και διορίστηκε εκ νέου εις την αυτή διοικητική θέση την 1η Φεβρουαρίου του 2019, υπό του νυν Ποιμενάρχου του κ. Ιερωνύμου.

Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (2000), του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2005), του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2014) και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (εξομοίωση-2020).

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων των Tμημάτων Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας (2013), Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον τομέα της Βιοηθικής (2015), Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου East London της Μεγάλης Βρετανίας (2017), Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Paul-Valéry-Μονπελιέ της Γαλλίας (2019) και Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας της Κύπρου (2020).

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος των Τμημάτων Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας (2019), και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στον τομέα της Βυζαντινής Φιλολογίας (2020).

Είναι κάτοχος Διπλώματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πτυχιούχος της Αγγλικής, Γαλλικής, Ισπανικής και Ιταλικής γλώσσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις