ΛΑΡΙΣΑ

Δήλωση συμπαράστασης του Γ. Λαμπρούλη στα σωματεία μουσικών της Θεσσαλίας

Τη συμπαράστασή του προς τα σωματεία των μουσικών της Θεσσαλίας εξέφρασε με δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης. Σε αυτή αναφέρει αναλυτικά:

Υποχρεώσεις στη βουλή δεν μου επέτρεψαν να παραβρίσκομαι  στην κινητοποίηση που πραγματοποιούν τα σωματεία των μουσικών της Θεσσαλίας.

Όμως ως κόμμα είμαστε δίπλα σας  στην  πάλη  για την επιβίωση και τα δικαιώματά σας. Στηρίζουμε και θα στηρίξουμε και στο μέλλον  μέσα και έξω από τη βουλή τα δίκαια αιτήματα σας. Ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέσαμε  πρόταση νόμου στη Βουλή  για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, αναδεικνύοντας τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί, συνολικά οι εργαζόμενοι σε έναν χώρο που διαχρονικά μαστίζεται από την ανεργία ή την περιστασιακή απασχόληση.

Τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις διαμόρφωσαν ένα εργασιακό περιβάλλον στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού με δουλειά χωρίς υποτυπώδη δικαιώματα, με αποτέλεσμα η αγωνία της επιβίωσης για τους εργαζόμενους να εντείνεται ολοένα και περισσότερο. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας από την πρώτη στιγμή  της πανδημίας άκουσε τις διεκδικήσεις των σωματείων σας, παρακολουθεί και συμπαραστέκεται στις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις  όπως και στη σημερινή,  υιοθέτησε το δίκαιο αίτημά  για άμεση λήψη ολόπλευρων και ουσιαστικών οικονομικών και άλλων  μέτρων στήριξης για το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, ώστε να εξασφαλίζεται στοιχειωδώς η επιβίωσή τους.  Γεια σας  και κάλους αγώνες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες