ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χιλιάδες παιδιά αποκλείονται από ΚΔΑΠ στο νομό Λάρισας – Στα «κάγκελα» οι γονείς

Την αγανάκτηση εκατοντάδων γονέων στο νομό Λάρισας έχει προκαλέσει το γεγονός ότι χιλιάδες παιδιά αποκλείονται από τη συμμετοχή τους στα ΚΔΑΠ.

Πρόκειται για οικογένειες που έλαβαν Voucher την προηγούμενη χρονιά και βρέθηκαν προ δυσάρεστης εκπλήξεως, καθώς τα παιδιά τους αποκλείστηκαν φέτος από αυτά, σύμφωνα και με καταγγελίες που έφτασαν στο onlarissa.gr.

Μάλιστα σε πίνακα των οριστικών αποτελεσμάτων που ανήρτησε η ΕΕΤΑΑ ο αριθμός των παιδιών που αποκλείονται από ΚΔΑΠ ανέρχεται σε 3.450 συνολικά στο νομό. Πρόκειται για περιπτώσεις οικογενειών που έχουν συμπληρώσει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών και δεν δικαιούνται το Voucher λόγω χρηματοδότησης.

Ο συνολικός αριθμός παιδιών που αποκλείονται στη Θεσσαλία, ενώ έχουν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, σύμφωνα με τους πίνακες της ΕΕΤΑΑ, ανέρχεται σε 7.289 (2.119 στη Μαγνησία, 946 στα Τρίκαλα και 774 στην Καρδίτσα).

Όπως εξηγεί στο onlarissa.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτήρης Βούλγαρης το κονδύλι το οποίο δόθηκε φέτος από την κυβέρνηση δεν ήταν αρκετό να καλύψει το σύνολο των αιτήσεων (οι οποίες θα πρέπει να σημειωθεί πως ήταν αυξημένες φέτος), τονίζοντας πως ο δήμος Λαρισαίων επιθυμεί την επίλυση αυτού του προβλήματος, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός ΚΔΑΠ.

Μάλιστα ο κ. Βούλγαρης τόνισε πως είναι σημαντικό για τις μητέρες που δουλεύουν στο δημόσιο τομέα να λάβουν voucher για τα ΚΔΑΠ, όπως ακριβώς έγινε και με τα νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Επιμελητήριο Λάρισας ο συνολικός αριθμός των ΚΔΑΠ στο νομό Λάρισας ανέρχεται στα 69.

Προσπαθώντας να φτάσουν το μήνυμά τους στον πρωθυπουργό γονείς από όλη την Ελλάδα δημιούργησαν ένα διαδικτυακό ψήφισμα το οποίο ήδη μετρά χιλιάδες υπογραφές.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες