ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λαρισαίοι άφησαν τα παράλια και κάνουν βουτιές στους καταρράκτες (φωτο – βίντεο)

Δεν είναι λίγοι οι Λαρισαίοι που θέλοντας να βιώσουν νέες εμπειρίες και περιπέτειες, άφησαν για λίγο τα παράλια και τις βουτιές στο αλμυρό νερό και ξεχύθηκαν στα …βουνά και τα λαγκάδια, ψάχνοντας δροσιά αυτή την φορά στο πράσινο και στα παγωμένα νερά των καταρρακτών στον ανατολικό Όλυμπο.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι Λαρισαίοι ανακαλύπτοντας τις φοβερές ομορφιές του τόπου μας γίνονται πιο περιπετειώδεις και προσπαθούν να βρουν και άλλες διεξόδους για να αποδράσουν από την καθημερινότητα, εκτός από τις κλασικές βουτιές στα παράλια του νομού μας και σε αυτά της Πιερίας ή του Βόλου.

Οι καταρράκτες Ορλιάς (Ουρλιάς) έχουν την τιμητική τους τελευταία και χαρίζουν απίστευτες στιγμές όμορφων εμπειριών και περιπέτειας στους Λαρισαίους εκδρομείς.

Σύμφωνα με την παράδοση, το ποτάμι Ελικώνας ή Βαφύρας ή Ουρλιάς (ονομάστηκε έτσι απ’ το θόρυβο, τα βουητά του νερού) είναι αρχαιότατος ποταμός της Πιερίας ο οποίος χάθηκε από τη …ντροπή του αρνούμενος να τις εξαγνίσει -όταν οι Μαινάδες -μαινόμενες γυναίκες του Δία-θέλησαν να ξεπλύνουν τα χέρια τους εκεί από το αίμα τους του Ορφέα αφού τον σκότωσαν στο Δίον- χάθηκε από το έδαφος και ξαναβγήκε στην επιφάνεια εκεί λίγο έξω από το Δίον, όπου σχηματίζει και τους καταρράχτες του, δύο από τους οποίους είναι προσβάσιμοι.

Πως πηγαίνουμε

Κινούμαστε στην ΠΑΘΕ την οποία εγκαταλείπουμε στην έξοδο προς Δίον. Ακολουθώντας την πινακίδα προς «Καταφύγιο Κορομηλιά» και στη συνέχεια τις πινακίδες «Όλυμπος», στα 4 χλμ περίπου συναντάμε το ξωκλήσι των Αγ. Κων/νου και Ελένης και λίγα μέτρα παραπάνω, αφήνουμε το αυτοκίνητο. Ακολουθούμε πεζή το δρομάκι που μας οδηγεί στον ένα καταρράχτη, ο οποίος δημιουργεί μικρή λίμνη, στην οποίαν κανείς μπορεί να δροσιστεί.

Στο δρομάκι αυτό, πριν φτάσουμε στον καταρράχτη, βλέπουμε σε ένα βράχο -στα δεξιά μας- ζωγραφισμένη μία κόκκινη καρδιά η οποία μας καλεί να ακολουθήσουμε το μονοπάτι και σε τρία λεπτά καταλήγουμε στο δεύτερο καταρράχτη, ποιο ψηλό και πιο επιβλητικό, ο οποίος επίσης δημιουργεί μικρή λίμνη, μεγαλύτερη από την πρώτη και πιο βαθειά. Αρκετοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πάνε εκεί για μπάνιο και πικνίκ.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες