ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Αυτή την κηδεία ποιος θα την πληρώσει;

Ο ΕΦΚΑ ενδιαφέρθηκε για τον Λαρισαίο

Μέχρι τα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Φορέα Κεντρικής Ασφά­λισής έφτασε η «φωνή» του 83χρονου Λαρισαίου, ο οποίος μέσω της «Ε» ζητάει μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν δικαιούται και από ποιον έξοδα κηδείας για τη σύζυγό του, την οποία έχασε πρόσφατα.

Η «Ελευθερία» μετά το σχετικό της δημοσίευμα, δέχθηκε τηλεφω­νήματα τόσο από την κεντρική υπηρεσία του e – ΕΦΚΑ όσο και από την Περιφερειακή Υπηρεσία Συντονισμού και Υποστήριξή και εν συνεχεία τούς έφερε σε επαφή με τον ηλικιωμένο συνταξιούχο πυροσβέστη για να του δοθεί μία απάντηση ή ακόμα καλύτερα και λύση στο αίτημά του.

Όπως γράφτηκε και στο προχθεσινό ρεπορτάζ, η περιπέτειά του άρχισε στις 10 Μαρτίου. Τότε έχασε τη σύζυγό του. Ήταν στις αρχές της πανδημίας για την Ελλάδα και τότε που ξεκινούσαν τα περιο­ριστικά μέτρα σε σχολεία και υπηρεσίες. Μοιραία, λοιπόν, δεν μπο­ρούσε να ψάξει αν δικαιούται έξοδα κηδείας και πως μπορεί να τα λάβει. Όπως εξήγησε στην «Ε», η σύζυγός του δεν εργαζόταν, αλλά την είχε ασφαλισμένη ο ό ιδιος που εργαζόταν σε σώμα ασφαλείας και συγκεκριμένα στην Πυροσβεστική, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια είναι συνταξιούχος.

Όταν ηρέμησαν τα πράγματα με τον κορονοϊό, πήγε για πρώτη φο­ρά στον ΕΦΚΑ. Από εκεί τον ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να πάει στην Πυροσβεστική όπου και εργαζόταν παλιότερα. Από την Πυ­ροσβεστική τού απάντησαν ότι καλύπτουν μόνο τους εν ενεργεία εργαζομένους και όχι τους συνταξιούχους. Άρα του απαντούν πως θα πρέπει να ξαναπάει στον ΕΦΚΑ.

Πάει στον ΕΦΚΑ για δεύτερη φορά, αλλά και πάλι του λένε πως δεν γίνεται. Του δείχνουν αναλυτικά και τον πίνακα και του λένε με απόλυτη βεβαιότητα πως αρμόδιο είναι το Σώμα Πυροσβεστικής. Ξαναπήγε στην Πυροσβεστική και τους είπε όσα έμαθε. Εκείνοι επι­κοινωνούν με την Αθήνα και οι αρμόδιοι υπάλληλοι των κεντρικών γραφείων τού λένε με βεβαιότητα πως στον ΕΦΚΑ έχουν κάνει λάθος και πως πρέπει να ξαναπάει για να τους το διευκρινίσει.

Πάει στον ΕΦΚΑ τρίτη φορά όμως του ξαναλένε πως υπεύθυνη είναι η Πυροσβεστική. Αφού τους έδωσε τα τηλέφωνα να συνεννοηθούν μεταξύ τους, περίμενε. Όμως πάλι απάντηση δεν έλαβε παρά το γεγονός πως πέρασε και από τα ΚΕΠ (του είπαν να πάει στον ΕΦΚΑ…).

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη ελπίζει πως θα βρεθεί επιτέλους μία απάν­τηση. Αν δικαιούται και από ποιον τα έξοδα κηδείας. Από την Πυ­ροσβεστική ή από τον ΕΦΚΑ;

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες