ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Αναστενάζουν» οι έμποροι στη Λάρισα – Το 70% είχε μειωμένο τζίρο την περίοδο των θερινών εκπτώσεων

Σε σχέση με το 2019

Πτωτικά κινείται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η κίνηση στην αγορά της Λάρισας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας σχεδόν 7/10 επιχειρήσεις παρουσίασαν μειωμένο τζίρο κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων, με τους κλάδους της ένδυσης, της υπόδησης και της ψυχαγωγίας να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα.

Όπως ανέφερε στο onlarissa.gr η Γενική Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Λένα Λιάγκουρα, μεγάλο μέρος των εμπόρων (σχεδόν 8/10) προχώρησε σε ειδικές προσφορές πριν ακόμη ξεκινήσει η περίοδος των θερινών εκπτώσεων. Πιο «επιθετικά» κινήθηκαν επιχειρήσεις σε ένδυση και υπόδηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστησαν για μία ακόμη φορά οι μικρότερες επιχειρήσεις με το 80% αυτών να παρουσιάζει μειωμένες πωλήσεις, σε αντιστοιχία με το περασμένο έτος.

Συνεχίζοντας, η κ. Λιάγκουρα αναφέρει πως αν και οι περισσότερες επιχειρήσεις κινήθηκαν με εκπτώσεις που άγγιζαν και το 50%, η εικόνα ήταν χειρότερη από ότι ανέμεναν για το 60% από αυτές.

Οι καταστηματάρχες εκτιμούν ότι λόγο της πανδημίας ο κόσμος έχει γίνει πιο συγκρατημένος στις αγορές του.

Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως αρκετός κόσμος που πραγματοποίησε αγορές σε ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), συνέχισε τις αγορές του ηλεκτρονικά.

Ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας δεδομένης και αυτής της κατάστασης διεκδικεί μείωση φόρων, τη συνέχιση του μέτρου για τα μειωμένα ενοίκια, καθώς και δίκαιες ελαφρύνσεις.

Όσον αφορά τις Κυριακές με ανοιχτά καταστήματα, ο Εμπορικός Σύλλογος εμμένει στην άποψη, ότι θα πρέπει να ισχύει μόνο για τρεις Κυριακές του χρόνου.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες