ΛΑΡΙΣΑ

Αχιλλέας Βαρδακούλης: «Επιλύθηκε οριστικά το πρόβλημα της συσσώρευσης υδάτων στο Μελισσοχώρι»

Σχετικά με το δημοσίευμα που έχει τον ευφάνταστο τίτλο «Έργο που παραδόθηκε προ διμήνου… δεν λειτούργησε στο Μελισσοχώρι» και το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα της Λάρισας έκαναν δηλώσεις ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης και ο πρόεδρος της ΤΚ Μελισσοχωρίου Δημήτρης Ροϊδούλης

Ο Αχιλλέας Βαρδακούλης δήλωσε: «Στην συγκεκριμένη περιοχή του Μελισσοχωρίου που  αναφέρεται στο δημοσίευμα από ετών παρουσιαζόταν έντονο πρόβλημα συσσώρευσης υδάτων επί του οδοστρώματος με κίνδυνο τόσο για την ασφάλεια  της συγκοινωνίας όσο και των γειτονικών περιουσίων.

Η Δημοτική Αρχή του  Δήμου Κιλελέρ στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού αναμόρφωσης του Δήμου που επιτελεί, σε αγαστή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, ετοίμασε τις σχετικές μελέτες και  εξασφάλισε τη χρηματοδότηση δύο έργων για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Το μεν πρώτο αφορά σε συγκεκριμένο σημείο της κοινότητας όπου δεν υπήρχε διέξοδος για τα όμβρια ύδατα και το δεύτερο στη βελτίωση του υποτυπώδους συστήματος απορροής τους. Στη συνέχεια προχώρησε στη δημοπράτησή και στην κατασκευή τους. Η χρήση του έργου μετά την ολοκλήρωση και την παράδοση θα γίνει από την ΔΕΥΑΚ ως καθ ύλην  αρμόδια διαχείρισης των ομβρίων υδάτων.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η ηλεκτροδότηση του έργου έγινε εντός του Ιουλίου, η δε προσωρινή παραλαβή του από την Τεχνική Υπηρεσία και τα σχετικά όργανα του Δήμου Κιλελέρ ΔΕΝ έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Η νεροποντή της Πέμπτης 6.8.2020 ήταν συνεπώς η πρώτη εν τοις πράγμασι «δοκιμή» της αντλίας απορροής των υδάτων υπό κανονικές συνθήκες. Η  δυσλειτουργία της για μερικά λεπτά του –μη παραδοτέου, τονίζω, ακόμη έργου- οφειλόταν σε τεχνική παράμετρο (ειδικότερα στη ρύθμιση ενός ρελέ ασφαλείας) που δεν μπορούσε να προβλεφθεί σε καθεστώς ελεγχόμενων δοκιμών που προηγήθηκαν. Μετά την άμεση παρέμβαση του μηχανικού το όλο έργο λειτούργησε όπως σχεδιάστηκε και έγινε η πλήρης απορροή των υδάτων από το οδόστρωμα.

Σχετικά τώρα με τα ψευδή οικονομικά στοιχεία, τα οποία η ιστοσελίδα ανέφερε χωρίς να προβεί στο κόπο της διασταύρωσης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κιλελέρ, τονίζω κατηγορηματικά, χωρίς αστερίσκους,  ότι ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 180.000 ευρώ, το δε κόστος του μετά την έκπτωση των 46,35% που επιτεύχθηκε μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας, ανήλθε στο ποσό των 77.878,92 ευρώ προ ΦΠΑ, (μετά δε ΦΠΑ 96.569,86 ευρώ), κατασκευάσθηκε δε πλήρως εντός των συμβατικών πλαισίων και χωρίς «απρόοπτα» (τι υπαινίσσονται άραγε οι συντάκτες του δημοσιεύματος;)

Ζητώ λοιπόν επιτακτικά από εκείνους που κακόβουλα ισχυρίζονται,  με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων,  ότι «με τα απρόοπτα το κόστος του έργου ανήλθε στις 150.000 ευρώ», να αποδείξουν επώνυμα τους ισχυρισμούς τους και να αναλάβουν τις συνέπειες που αυτοί επισείουν».

Ο πρόεδρος της ΤΚ Μελισσοχωρίου Δημήτρης Ροϊδούλης ανέφερ σχετικά: «Με τις παρεμβάσεις μας δώσαμε οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την περιοχή όταν παρατηρούνταν υψηλή βροχόπτωση. Και με αυτό το έργο που εκτελεί η Δημοτική Αρχή το Μελισσοχώρι αναμορφώνεται. Σε όσους πρώιμα ανησύχησαν για την επάρκεια του έργου, το οποίο λύνει πρόβλημα που ταλάνιζε την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια σε κάθε βροχόπτωση, τους συνιστούμε αρχικά ψυχραιμία και καλύτερη ενημέρωση. Στους δε εκφραστές της αδράνειας και της στασιμότητας συνιστούμε καλόπιστα να μην βιάζονται  να βγάλουν συμπεράσματα γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα στα μάτια των κάτοικων του Μελισσοχωρίου οι οποίοι και κρίση έχουν και δεν διακατέχονται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες που οδηγούν σε φαιδρότητες».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες