ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Αστέρια και Πλανήτες γίνονται τουρίστες …στην Κατασκήνωση στην πόλη

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν τη χαρά να νιώσουν οι μικροί κατασκηνωτές  του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων που συμμετείχαν στη δράση του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Αστέρια και Πλανήτες γίνονται τουρίστες»

Ο φυσικός κ. Γιάννης Χουϊνάβας  μίλησε στα παιδιά  για τα αστέρια, τους πλανήτες και τον άπειρο κόσμο του σύμπαντος. Στη συνέχεια οι μικροί κατασκηνωτές μεταμορφώθηκαν σε δημοσιογράφους και με το μικρόφωνό τους πήραν συνέντευξη από τους πλανήτες. Γνώση, γέλια, ενθουσιασμός αλλά και τήρηση των μέτρων ασφάλειας για τον COVID 19. To ταξίδι στο σύμπαν συνεχίστηκε με τη παρατήρηση του ήλιου στον πρωινό με ειδικό τηλεσκόπιο και η όμορφη δράση ολοκληρώθηκε με εικαστικές δημιουργίες πλανητών και ένα χάρτινο τρισδιάστατο τηλεσκόπιο που έκαναν τα παιδιά ακολουθώντας τις  οδηγίες του κ.  Γιάννη Χουϊνάβα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας ανήκουν στις σταθερές  δράσεις του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» και κερδίζουν κάθε χρόνο το αμείωτο ενδιαφέρον και  την αγάπη των παιδιών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες