ΛΑΡΙΣΑ

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για τους απολυμένους των Σ/Μ Λάρισα

Ανακοίνωση που αφορά τους απολυμένους υπαλλήλους των Σ/Μ Λάρισα εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Σε αυτήν αναφέρει:

«Στις 31/7/2020 με αφορμή την περίπτωση των πρώην εργαζομένων της ελευθεροτυπίας ψηφίστηκε στην βουλή τροπολογία με βάση την οποία διευκρινίζεται το νομοθετικό πλαίσιο που είναι σε εφαρμογή σχετικά με την κατάταξη των πιστωτών σε διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και κηρυχθείς πτωχεύσεις.

Η συγκεκριμένη τροπολογία δεν καταργεί τον κατάπτυστο νόμο του σύριζα του 2015, με βάση τον οποίο ανατράπηκε το προηγούμενο καθεστώς της ευνοϊκής μεταχείρισης των εργαζομένων σε τέτοιες διαδικασίες και πλέον σε περίπτωση πτώχευσης των επιχειρήσεων προτάσσονται οι τράπεζες έναντι των μισθών των εργαζομένων.

Η κυβερνητική τροπολογία διευκρινίζει ότι η ισχύς του παραπάνω νόμου δεν αφορά διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, ή πτωχεύσεις που ξεκίνησαν πριν την ψήφισή του. Δηλαδή, για τις επιχειρήσεις που πτώχευσαν πριν το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι θα έχουν προτεραιότητα έναντι των τραπεζών.

Η συγκεκριμένη διάταξη αφορά κυρίως τους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» και τοπικά περιπτώσεις όπως των απολυμένων των πρώην Σ/Μ Λάρισα. Έτσι ανοίγει ο δρόμος να πάρουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους.

Βασική και πάγια θέση του εργατικού κέντρου και του Συλλόγου Υπάλληλων – Εμποροϋπαλλήλων για όλες τις περιπτώσεις πτώχευσης ήταν και παραμένει η ανατροπή αυτού του άθλιου κι απαράδεκτου νομοθετικού πλαισίου σε βάρος των εργαζομένων που όμως συνεχίζεται γι΄αυτο κι απαιτούμε την άμεση και πλήρη κατάργηση αυτού του νομού. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους εργαζομένους να ζυμώσουν την διεκδίκηση τους.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες