ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χατζηχριστοδούλου: Σκέψεις ακόμη και να κλείσουν τελείως τα μπιτς μπαρ!

«Όταν εμείς δεν παίρνουμε μέτρα για τον εαυτό μας αναγκαστικά θα τα πάρουν κάποιοι άλλοι για εμάς. Και θα είναι οριζόντια»

Με τη φράση «Όταν εμείς δεν παίρνουμε μέτρα για τον εαυτό μας αναγκαστικά θα τα πάρουν κάποιοι άλλοι για εμάς. Και θα είναι οριζόντια» ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου προειδοποιεί πως τα σκληρότερα μέτρα είναι μπροστά μας αν τα κρούσματα του covid19 συνεχίσουν να αυξάνονται.

Μιλώντας στο open ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε πως «κάποιοι νομίζουν ότι δεν είμαστε σε φάση κορωνοϊού», φέροντας ως παράδειγμα τους γάμους «που ορισμένοι τους κάνουν σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός».

Επιπρόσθετα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στάθηκε στη συμπεριφορά των νέων με παράδειγμα την κατάσταση στο Βόλο, εκεί όπου τα περισσότερα κρούσματα είναι σε μπαρ και κλαμπ.

Για τα μπιτς μπαρ όπου παρατηρούνται διαρκώς φαινόμενα συγχρωτισμού εκτίμησε πως είτε θα τεθεί περιορισμός αριθμού ατόμων, είτε και «θα κλείσουν τελείως».

Σε ότι αφορά τέλος τον τουρισμό, υποστήριξε πως «τα πιο επικίνδυνα εισαγόμενα κρούσματα δεν είναι οι τουρίστες που πάνε στα ξενοδοχεία τους, αλλά οι Έλληνες που επαναπατρίζονται, όπως για παράδειγμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες