ΛΑΡΙΣΑ

Τα Φάρσαλα γιορτάζουν την πολιούχο τους Αγία Παρασκευή

Την 26η Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, πανηγυρίζει η πολιούχος των Φαρσάλων Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, το Σάββατο 25 Ιουλίου, παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας με τον πανοσιολογιώτατο πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου. Στις 8.45 μ.μ. θα γίνει η προσέλευση των επισήμων και στις 9.15 μ.μ. θα γίνει η περιφορά της Ιεράς εικόνας της Αγίας Παρασκευής, μέσω των οδών Ρήγα Φεραίου και Λαρίσης και θα καταλήξει στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα τελεστεί δέηση και θα γίνει Θείο κήρυγμα.

Φέτος, δεν θα παραστεί η Φιλαρμονική Φαρσάλων, λόγω των μέτρων προστασίας για τον Covid -19, όπου ενημέρωσε με ανακοίνωση της, ότι φέτος δεν θα συμμετέχει στη λιτανεία για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, όπως έπραττε κάθε χρόνο. Κατόπιν η ιερά εικόνα θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, μέσω της οδού Λαμίας.

Ανήμερα της εορτής, την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 7 π.μ. θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, με ώρα προσέλευσης των επισήμων να ορίζεται στις 9:45 π.μ.

ifarsala.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις