ΛΑΡΙΣΑ

Προγράμματα δροσιάς για τους μικρούς κατασκηνωτές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη”

Οι μικροί κατασκηνωτές δροσίστηκαν σήμερα στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης και στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας μαθαίνοντας βασικές αρχές της κολύμβησης, συνοδευόμενοι από τους παιδαγωγούς τους,  με την επίβλεψη και καθοδήγηση και των  γυμναστών του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη” του Δήμου Λαρισαίων.

Βουτιές, παιχνίδια με το νερό και οδηγίες για την ασφάλεια και τους κανόνες προσεχτικής κολύμβησης είναι οι μικρές καθημερινές “ρουτίνες” των παιδιών κατά τη διάρκεια των δράσεων στους δημοτικούς χώρους κολύμβησης  που τους παρέχουν τα εφόδια και για τις θαλάσσιες εξορμήσεις τους.

Οι δραστηριότητες κολύμβησης είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της ¨Κατασκήνωσης στην Πόλη” καθώς προσφέρει μέσα στο θερμό ελληνικό καλοκαίρι παιχνίδι, δροσιά, χαρά και ανεμελιά στα παιδιά.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών, φέτος, πέμπτη συνεχόμενη χρονιά  του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη” του Δήμου Λαρισαίων, οι  επισκέψεις  για κολύμβηση εντατικοποιήθηκαν και εκτός από  τη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης χρησιμοποιούνται και οι χώροι του κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας.

Λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις λόγω Covid 19 , τους χώρους κολύμβησης  επισκέπτονται  καθημερινά 60 περίπου μικροί κατασκηνωτές.

Στην έναρξη των δραστηριοτήτων κολύμβησης συμμετείχαν οι “Ταξιδευτές” του 5ου και οι “Γλάροι “του 4ου δημοτικού σχολείου. Τα προγράμματα παρακολούθησε και η συντονίστρια του  “Κατασκήνωση στην Πόλη” κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες