ΛΑΡΙΣΑ

Ο ΣΕΒΕ ενημέρωσε για δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα στο Επιμελητήριο Λάρισας (φωτο – βίντεο)

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης από τον ΣΕΒΕ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Για τα προγράμματα μίλησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο γ. διευθυντής του ΣΕΒΕ κ. Σπύρος Ιγατιάδης, καθώς και το στέλεχος του ΣΕΒΕ κ. Μαίρη Δεμερτζή.

Τα προγράμματα υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας. Ειδικότερα, ο πρώτος κύκλος κατάρτισης αφορά στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και ο δεύτερος στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών.

Η χρονική διάρκεια κάθε προγράμματος ανέρχεται στις 120 ώρες και με την επιτυχή ολοκλήρωσή του, κατόπιν εξετάσεων, στους ωφελούμενους θα χορηγείται επίσημη Πιστοποίηση προσόντων / δεξιοτήτων  αλλά και εκπαιδευτικό επίδομα  συνολικού ύψους 600,00€.

Οι θέσεις συμμετοχής στα προγράμματα αφορούν 817 εργαζομένους οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω εφαρμογής ολοκληρωμένου συστήματος επιλογής και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του πρόεδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλου:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες