ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Οι νέοι βγαίνουν στο προσκήνιο – Εκδήλωση με θέμα «Δημοκρατία, Νέοι-Νέες και Ανοιχτές Κοινωνίες» στο Β’ Αρχαίο Θέατρο (φωτό – βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ, το ΚΕΜΕΑ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, στον εμβληματικό χώρο του Β’ Αρχαίου Θεάτρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συγκρότηση του του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας στην πόλη μας και είχε ως στόχο να εμβαθύνει σε ζητήματα εμπλοκής των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και τη συμμετοχής τους σε θεσμούς και πολιτικές διαδικασίες με ιδιαίτερη έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.

Στη διάρκειά της παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος ”Ι_do” που αφορούν στην ενδυνάμωση νέων Ρομά για την ισότιμη συμμετοχή τους σε κέντρα λήψης αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει”.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης σε δηλώσεις του εξήρε τη σημασία της δημιουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, με τις διαδικασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συγκρότησή του.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις συμμετεχόντων:

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες