ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τα μεγάλα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας τέθηκαν επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη με απουσίες… (φωτο – βίντεο)

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη για την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΓΝΛ το μεσημέρι της Τετάρτης, ωστόσο παρότι κλήθηκαν βουλευτές και διάφοροι φορείς, λίγοι ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, κυρίως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τέθηκαν για μια ακόμη φορά επί τάπητος. Αυτά επισημαίνουν σε δηλώσεις τους τόσο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κων/νος Γιαννακόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ κ. Νίκος Νταφούλης.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννακόπουλος σημείωσε: «Επισημάναμε από την πλευρά μας κάποια βασικά προβλήματα που έχουν σχέση με την βιωσιμότητα του ΓΝΛ. Τέτοια είναι ο ορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου, διότι η διοίκηση πήρε τον δρόμο της όπως πληροφορούμαστε, η κτιριακή αναβάθμιση είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, η ανεπαρκής χρηματοδότηση και η ανεπαρκής στελέχωση με μόνιμο προσωπικό είναι επίσης ζητούμενα. Η ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και η αγορά των υλικών που χρησιμοποιούνται νομίζω ότι υπολείπονται. Αυτά όλα δείχνουν μια εικόνα εγκατάλειψης του νοσοκομείου. Η πολιτεία και το υπουργείο Υγείας έχουν ακέραια την ευθύνη που θα πρέπει να με κάθε πρώτο να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στο νοσοκομείο που διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό αλλά και εργαζόμενους και γενικά προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στο νομό μας και όχι μόνο».

Ο κ. Νίκος Νταφούλης επισήμανε: «Έχουμε  σήμερα σύσκεψη με τους βουλευτές και τους φορείς με σκοπό να αναδείξουμε την έλλειψη διοικητικού συμβουλίου. Έγινε ένα βήμα κάτω και από τις πιέσεις της κατάστασης για να οριστεί διοικητής. Μεγάλα είναι τα προβλήματα του νοσοκομείου, όπως το κτιριακό, χρειάζονται νέοι χώροι, όπως και η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Να λυθεί το θέμα του προσωπικού επίσης με νέες προσλήψεις».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και γιατρός ο ίδιος κ. Βασίλης Πινακάς, τόνισε πως: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει την δημόσια Υγεία με έργα υγείας και πρόνοιας πάνω από 107 εκ. ευρώ και με πάνω από 130 μεγάλα έργα. Προκηρύχθηκαν ήδη να ενταχθούν σε έργα υποδομών μέσω του ΕΣΠΑ 7 εκ. ευρώ,  με καταληκτική ημερομηνία την 21η Αυγούστου του 2020 και 13 εκ. για πρόσληψη ιατρικού, πατραιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ήδη είναι ενταγμένα έργα για το ακτινοδιαγνωστικό και απομένει η απόφαση του ΔΣ για υπογραφή της σύμβασης.

Δείτε σε βίντεο αναλυτικά τις δηλώσεις:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες