ΛΑΡΙΣΑ

Προτάσεις από την Λαρισαίων Κοινόν με αφορμή το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» κατέθεσε πριν από μία εβδομάδα ψήφισμα καταδίκης της τουρκικής επιθετικότητας και της προσβολής εναντίον του Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας και του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Η ενέργεια αυτή επιβάλλεται από τις ιδεολογικές θέσεις αλλά και τις πολιτικές αρχές που υπηρετεί η παράταξή μας και εντάσσεται στα πλαίσια πρωτοβουλίας του Πανελληνίου Δικτύου Αυτοδιοικητικών που υλοποιείται σε πολλούς δήμους της χώρας μας.

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουμε την -καθυστερημένη- αντίδραση της ΚΕΔΕ που κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας για την Αγιά Σοφιά. Χαιρετίζουμε επίσης και την κατάθεση ψηφίσματος από άλλη δημοτική παράταξη. Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ ήταν να γίνει σύνθεση των τριών ψηφισμάτων. Είναι σημαντικό και εθνικά επωφελές σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές να υπάρχει ομοψυχία και ομοφωνία.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο προτείναμε να υπάρξει στην επόμενη συνεδρίαση πρόσκληση προς όλα τα πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους (π.χ Κωνσταντινοπολιτών, Μικρασιατών, Θρακιωτών, Αν.Ρωμυλίας, Ποντίων, Κυπρίων, Καππαδόκων κ.α) καθώς και όλων των θεσμικών φορέων της Λάρισας σε πανηγυρική συνεδρίαση- σε χώρο που ενδείκνυται για να αποφευχθεί συγχρωματισμός και με σεβασμό στα μέτρα προφύλαξης π.χ Κηποθέατρο- αποδεικνύοντας έτσι ότι η πόλη μας δεν είναι ένα άψυχο οικιστικό σύνολο και ένα σύμφυρμα ετερόκλητων ομάδων με αποκλίνοντα συμφέροντα αλλά μία υγιής Κοινότητα που πάλλεται από δυναμισμό, υπερηφάνεια και Εθνική ευαισθησία.

Επιπλέον προτείναμε να υπάρξει κοινή πρόταση ονοματοδοσίας ενός τοπόσημου της πόλης μας σε «Ελληνισμού της Ανατολής».

Μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις που δεχόμαστε, η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει απαθής. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες