ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Απατεώνας προκάλεσε ζημιά 3.000 ευρώ σε περιπτερά

Ακόμα μία εξαιρετικής έμπνευσης απάτη αποκαλύφθηκε χθες στον Βόλο, στην οποία εμπλέκεται ένα άγνωστο άτομο, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί και ένας επαγγελματίας περιπτεράς της ευρύτερης περιοχής του Βόλου.

Ειδικότερα, ο απατεώνας τηλεφώνησε στο περίπτερο, την ώρα που εκεί απασχολούνταν νεαρός υπάλληλος και τον ενημέρωσε οτι λόγω λάθους στο αυτόματο σύστημα έκδοσης “καρτών” κινητής τηλεφωνίας, θα πρέπει να του δώσει τους κωδικούς από 103 κάρτες, των 30 ευρώ η καθεμία για να προχωρήσει σε ενέργειες διόρθωσης.

Έτσι, προκλήθηκε ζημιά ύψους 3.090 ευρώ στον επαγγελματία, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε την παγίδα στην οποία έπεσε ο υπάλληλός του, ειδοποίησε την Αστυνομία.

Πάντως, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου θα καθίσουν ένας Γερμανός, ένας Έλληνας και ένας Βρετανός, οι οποίοι δεν συνδέονται μεταξύ τους και έγιναν λήπτες των τηλεφωνικών καρτών.

Ο αριθμός του απατεώνα δε μπόρεσε να εντοπιστεί, καθώς δεν επιτρέπεται να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου όταν δεν πρόκειται για κακούργημα.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες