ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Απαλλαγή δημοτικών τελών για 500 επιχειρήσεις στη Λάρισα – Άλλες 4.000 μπορούν να επωφεληθούν (φωτο – βίντεο)

500 Λαρισαίοι επαγγελματίες – επιχειρηματίες που ζημιώθηκαν καθώς έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους το διάστημα της έξαρσης του κορωνοϊού στην χώρα μας, έχουν ως στιγμής υποβάλλει αίτηση για την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να επωφεληθούν άλλοι 3.500-4000 (εκ των 12.000 επιχειρήσεων της πόλης), μπαίνοντας στην σχετική πλατφόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του δήμου Λαρισαίων.

Αυτά ειπώθηκαν από τον δήμαρχο Λαρισάιων κ. Απόστολο Καλογιάννη στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο, που παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Επιμελητήριο Λάρισας με στόχο την ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου αλλά και όλων των Λαρισαίων επαγγελματιών οι οποίοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους με κυβερνητική απόφαση το διάστημα των δυόμιση μηνών λόγω κορωνοϊού. Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης  ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Παπαλέξης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος τόνισε: «Μετά τον κορωνοϊό οι επιχειρήσεις έχουν δεινοπαθήσει. Ο δήμος Λαρισαίων ανταποκρίθηκε να μειώσει τις εισφορές μέσα από τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Παρακαλώ όμως και τους άλλους δημάρχους του νομού να μιμηθούν τον δήμο Λάρισας και να κάνουν και εκείνοι την αντίστοιχη μείωση στα τιμολόγια για την περίοδο που διαρκούσε η κρίση για δυόμιση περίπου μήνες, αλλά εμείς διεκδικούμε τις ίδιες διευκολύνσεις και για εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισάιων κ. Απόστολος Καλογιάννης μεταξύ άλλων επισήμανε πως: «Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε και με αυτόν τον τρόπο στους συμπολίτες επιχειρηματίες-επαγγελματίες το τι ακριβώς συμβαίνει στις απαλλαγές που αποφάσισε πολιτικά να κάνει ο δήμος για τους επαγγελματίες που με κυβερνητικές αποφάσεις μέσα στον κορωνοϊό έκλεισαν την δραστηριότητά τους.

Για όσο διάστημα ήταν κλειστές οι επιχειρήσεις ο δήμος Λάρισας θα τους απαλλάξει από τα τέλη, κυρίως τα ανταποδοτικά τέλη που έχουν να κάνουν προς τον δήμο μας. Ο δήμος θα απολέσει από αυτή την υπόθεση περίπου 1,5 εκ. ευρώ, όμως αυτό το σημαντικό ποσό για το δήμο μετατρέπεται σε ωφέλεια για τους επαγγελματίες.

Πήραμε έγκαιρα αυτές τις αποφάσεις. Και αυτή η ωφέλεια θα μπει στην τσέπη των επαγγελματιών όσο γίνεται πιο νωρίς. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ψηφιακά, μέσω μιας πλατφόρμας που υπάρχει σε μπάνερ στο σάιτ του δήμου και εκεί κανεί μπαίνει με τους κωδικούς του, του taxisnet. Εκεί αναρτά το κλείσιμο της επιχείρησης που έχει δηλώσει στο «ΕΡΓΑΝΗ» και ένα λογαριασμό της ΔΕΗ. Έτσι εμείς κάνουμε τις επεξεργασίες μας, ειδοποιείται ο ΔΕΔΔΗΕ και δεν πληρώνει ο επιχειρηματίας γι’ αυτούς τους συγκεκριμένους μήνες.

Καλούμε τους επαγγελματίες να μπουν να δηλώσουν όσα πρέπει, για να ωφεληθούν. Μέχρι τώρα έχουμε 500 αιτήσεις, είναι ένας ικανός αριθμός, αλλά δεν είναι το σύνολο. Καλούμε λοιπόν τους επαγγελματίες να δηλώσουν την απώλεια που είχαν για να μετατραπεί αυτό μέσα στο Φθινόπωρο σε ωφέλεια σε ότι αφορά τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.

Μας απασχόλησαν όμως και οι πληττόμενες επιχειρήσεις. Θα δούμε που είναι τα οικονομικά του δήμου για να βοηθήσουμε και αυτούς. Θέσαμε το θέμα και στην ΚΕΔΕ, προκειμένου η αυτοδιοίκηση να ενισχυθεί με δύο ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους), δηλαδή 2 με 2,5 εκ. ευρώ για να βοηθήσουμε και αυτές τις επιχειρήσεις.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις σε βίντεο:

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες