ΛΑΡΙΣΑ

Περιοδείες στο Δήμο Κιλελέρ από τη «Λαϊκή Συσμπείρωση»

Περιοδείες στον Δήμο Κιλελέρ πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η «Λαϊκή Συσμπείρωση» με επικεφαλής τον Βασίλη Σταμουλάκη, Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος της Τ.Ε. Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Πέρασε ένας χρόνος από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (2019) και υπάρχει πλέον περισσότερη πείρα στους δημότες του Κιλελέρ για να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα. Σήμερα διανύουμε μια περίοδο πυκνών εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα ενώ πριν λίγο καιρό μέσα στην πανδημία του νέου Κορωνοϊού που συνεχίζει να απειλεί τους λαούς όλου του κόσμου, ο δικός μας λαός έδωσε την πρώτη σκληρή  μάχη απέναντι στις εγκληματικές ελλείψεις του δημοσίου συστήματος υγείας. Τώρα φαίνεται πως είναι αναγκαίο όσο ποτέ οι εργαζόμενοι, ο αγροτικός κόσμος, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι και οι νέες να μπορούν να ζουν με βάση τις δυνατότητες της εποχής, να ζουν με κριτήριο τις λαϊκές κοινωνικές ανάγκες, να μη γίνονται έρμαια φυσικών καταστροφών, επιδημιών, κρίσεων και πολέμων. Μπορούν οι λαοί όλου του κόσμου στον 21ο αιώνα, να απολαμβάνουν τις κατακτήσεις, τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Στον δήμο Κιλελέρ βιώνομε τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που συνεχίζει επάξια το έργο των προηγούμενων, φορτώνοντάς μας συνεχώς βάρη για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Η Δημοτική Αρχή Νασιακόπουλου (ΝΔ) σε σύμπνοια με τις άλλες δύο παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ και το ακροδεξιό ψηφοδέλτιο), κρυμμένοι πίσω από την μάσκα του «υπερκομματικού» και του «Όλοι μαζί», στο πνεύμα μιας παθητικής συναίνεσης, ακολουθούν αυτήν την πορεία ουσιαστικής στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής.

– Με βάση τον ετήσιο προϋπολογισμό για το 2020 που ψήφισε και εφαρμόζει σήμερα η πλειοψηφία στο δήμο, υπάρχουν παραδείγματα που πρέπει να αξιοποιηθούν για προβληματισμό. Ο σχεδιασμός τους έχει χαρακτήρα βαθιά αντιλαϊκό, προωθεί την αύξηση των δημοτικών τελών, την ανταποδοτικότητα, δεν κατευθύνεται στην κάλυψη των αναγκών της περιοχής, δεν προβλέπει μέτρα αναβάθμισης υποδομών που θα διεκδικήσει η δημοτική αρχή μαζί με το λαό από την κυβέρνηση. Η λογική της πλειοψηφίας είναι πως μια σειρά κοινωνικά αγαθά όπως το νερό και η ενέργεια είναι εμπορεύματα

– Από την άλλη η εγκατάλειψη, οι διαλυμένοι δρόμοι, μια σειρά ζητήματα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής σε χωριά του Δήμου (περιβάλλον, αθλητισμός, πολιτισμός, σχολικά κτήρια, μετακινήσεις, υγεία, προστασία των αδέσποτων) είναι έξω από τον προσανατολισμό της Δημοτικής Αρχής. Η επιδίωξή τους είναι συνεχώς να γίνονται περικοπές στην λογική «Για ποιον θα γίνουν όλα αυτά», μια λογική που οδηγεί μαθηματικά στην ερημοποίηση.

– Το οργανόγραμμα του δήμου αναδεικνύει τα κενά και τις ελλείψεις για τα οποία δεν οργανώνεται κάποια διεκδίκηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής που είναι και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας ειδικά σήμερα σε συνθήκες πανδημίας. Η θέση τους είναι τα κενά να μπαλώνονται με επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δωρεές ιδιωτών! Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» δεν υπάρχει σχέδιο ενίσχυσης αυτής της προσπάθειας των εργαζομένων που τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ και είναι σε ομηρία.

Σε κάθε παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης και στις επερωτήσεις μας η εύκολη απάντηση της πλειοψηφίας είναι ότι συμφωνούν με τις προτάσεις μας «…αλλά δεν είναι εφικτές». Κάποιος θα μπορούσε να πει «Δεν έχουν πόρους, ότι μπορούν κάνουν». Η πραγματικότητα είναι πως κάνουν ότι μπορούν για να βάλουν πλάτη ώστε να περάσει σαν οδοστρωτήρας η πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.

Δεν έχει τα «κότσια» και δεν θέλει η Δημοτική Αρχή να συγκρουστεί με την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, για να διεκδικήσει επαρκή χρηματοδότηση και να μην επιβαρύνει τους δημότες με αυξημένα δημοτικά τέλη, για ολοκληρωμένες υπηρεσίες από τις δομές του Δήμου που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των Δημοτών. Από την άλλη έχει όμως τα «κότσια» να απειλεί εργαζόμενους πως θα δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες για τυχόν βλάβες στα οχήματα, να προτρέπει επίσης τους εθελοντές αν δεν έχουν τροφές για τα «αδέσποτα» να τα ταΐσουν «πίτουρα» και διάφορα άλλα, να κουνά το δάχτυλο στους αγρότες, να προωθεί την εμπορευματοποίηση σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

Για τις δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών και φορέων του λαϊκού κινήματος όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει σταθερά κάθε δίκαιο αίτημα, δεν βγάζουν άχνα. Η αναλγησία του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές στη σοδειά και η εξοντωτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ ξεκληρίζουν όλο και περισσότερους μικρομεσαίους αγρότες. Αυτό που νοιάζει τους τοπικούς άρχοντες είναι μόνο να μην ενωθούν οι αγρότες με τους εργάτες και παλέψουν για το δίκιο τους. Γι’ αυτό η απάντησή τους στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας που πρότεινε ψήφισμα στήριξης των αγροτών στο δημοτικό συμβούλιο ήταν «Εσείς πάτε με Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ, τι θέλετε τώρα; Δεν είστε με όλους!»

Με αίσθημα ευθύνης η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο καταψήφισε κάθε μέτρο που είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις προβάλλοντας τις σύγχρονες ανάγκες και συνέβαλε να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που προέκυψαν σε Δημότες. Πάντα από την σκοπιά της μαχητικής αντιπολίτευσης σε μια αυτοδιοίκηση μακρύ χέρι της κυβερνητικής εξουσίας.

Διεκδικούμε και παλεύομε τα κοινωνικά αγαθά όπως το νερό, η ενέργεια να ενταχθούν σε ένα δημόσιο φορέα διαχείρισης, έτσι ώστε το κόστος για οικιακές και παραγωγικές ανάγκες να μην πέφτει στις πλάτες των δημοτών. Ανοίγουμε θαρρετά τη συζήτηση πως σε μια εξουσία και οικονομία που κομάντο θα κάνει ο λαός, οι πραγματικές ανάγκες μας θα έρθουν στο προσκήνιο κόντρα στα κέρδη των μονοπωλίων. Το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι απλά τοπικό και μόνο αν το δούμε έτσι προβάλει μπροστά μας η μοναδική διέξοδος με βάση τις ανάγκες μας. Καλούμε τον λαό της περιοχής να στρατευτεί μαζί μας, να δυναμώσει την φωνή του αγώνα σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες. Τα μεγάλα γεγονότα είναι μπροστά… Το επόμενο διάστημα με ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών, παρεμβάσεων, εκδηλώσεων, αγωνιστικών πρωτοβουλιών μαζί με άλλους φορείς η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλελέρ θα πρωτοστατήσει για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την υγεία, την δουλειά, την εκπαίδευση! Όσους φραγμούς και να μας βάλουν κυβερνητική και τοπική εξουσία δεν συμβιβαζόμαστε. Συνεχίζουμε…

Την Τρίτη 14 Ιουλίου μετά τις 19.00 οι περιοδείες συνεχίζονται σε Βούναινα, Μικρό Βουνό και Αγίους Αναργύρους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες