ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Ο μαθητής του ΕΠΑΛ Ελασσόνας που σάρωσε στις πανελλαδικές με 19.805 μόρια μιλά στο onlarissa.gr

Και μόνον η ανάγνωση της βαθμολογίας… ζαλίζει! Με 19.805 μόρια ο μαθητής του ΕΠΑΛ Ελασσόνας Γιάννης Καραγιάννης πέτυχε μία από τις πλέον εντυπωσιακές επιδόσεις όχι μόνον σε επίπεδο Λάρισας αλλά και χώρας, στις φετινές πανελλαδικές.

Κάτοικος Τσαριτσάνης, γιος του γεωπόνου και δημοτικού συμβούλου Ελασσόνας Κώστα Καραγιάννη και της νοσηλεύτριας Φωτεινής Μητσιούλη, τερμάτισε τα… κοντέρ αναγκάζοντας τους βαθμολογητές να του βάλουν 20 στα μαθηματικά, 20 στην υγιεινή, 19,7 στην ανατομία – φυσιολογία και 19,4 στην έκθεση!

Ο μαθητής του τμήματος Υγείας – Πρόνοιας στο ΕΠΑΛ που πλέον έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα να πετύχει το όνειρό του και να εισέλθει σε Ιατρική σχολή, δείχνει μέσα από τη συζήτηση πως είναι ένα αρκετά ώριμο για την εφηβική του ηλικία παιδί, με συγκροτημένο χαρακτήρα και περισσή σεμνότητα.

«Δεν παίζει ρόλο το σχολείο» μας εξηγεί στο ερώτημα πώς γίνεται από το ΕΠΑΛ να χτυπά κάποιος και μάλιστα αριστεύοντας, την πόρτα της ιατρικής, ενώ σημειώνει με νόημα πως αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι ούτε τα πολλά φροντιστήρια, ούτε οι ατελείωτες ώρες διαβάσματος, αλλά ο προγραμματισμός. Ο ίδιος ο Γιάννης μάλιστα, αφιέρωνε τρεις με τέσσερις ώρες το πολύ την ημέρα στο διάβασμα, δεν πήγαινε φροντιστήριο σε όλα τα μαθήματα και φρόντιζε πάντα να έχει στην ημέρα του την άθληση, παίζοντας κυρίως μπάσκετ που τόσο αγαπά.

Τα 19.805 μόρια ωστόσο εξέπληξαν και τον ίδιο σύμφωνα με τα λεγόμενά του: «Ήξερα ότι έγραψα γενικά καλά. Τώρα τα 19805 δεν τα περίμενα σε καμία περίπτωση» λέει στο onlarissa.gr, συμπληρώνοντας πως την ίδια -–ευχάριστη – έκπληξη ένιωσαν και οι γονείς του, που συγκινημένοι υποδέχθηκαν τα χαρμόσυνα νέα.

Ο Γιάννης έχει άλλα δύο αδέλφια (ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερός του Γιώργος μάλιστα έδωσε μαζί του φέτος εξετάσεις και περνά κατά τα φαινόμενα στην Γεωπονική) και πλέον περιμένει σε λίγες εβδομάδες να μάθει τη σχολή στην οποία θα εισαχθεί, ευελπιστώντας πως η παρακαταθήκη της εντυπωσιακής του επίδοσης στις πανελλαδικές, θα του επιτρέψει να σπουδάσει ιατρική στη Θεσσαλονίκη.

Όσο για τους συμμαθητές του που δεν τα κατάφεραν, εξηγεί ότι «τίποτε δεν τελειώνει εδώ, η προσπάθεια συνεχίζεται…» Και αν μη, τι άλλο, ο ίδιος αποτελεί το πλέον φωτεινό παράδειγμα της προσπάθειας και της επιβράβευσης της.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες