ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Πλήγμα» για τα παράλια της Λάρισας η απόφαση για κλείσιμο συνόρων με την Σερβία – Μόνη ελπίδα οι Πολωνοί

Θόρυβο προκάλεσε για τους επαγγελματίες στα παράλια της Λάρισας η είδηση του κλεισίματος των συνόρων με τη Σερβία λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού που εμφάνισε τον τελευταίο καιρό η βαλκανική χώρα.

Οι Σέρβοι τουρίστες έδειχναν κάθε χρόνο ιδιαίτερη προτίμηση στα παράλια του νομού Λάρισας, ενώ όπως τόνισε στο onlarissa.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου οι κρατήσεις για φέτος ήταν ήδη μειωμένες (περί τις 150-200, ενώ η συνολική δυναμικότητα ανερχόταν στα 400 άτομα για χρονική περίοδο 10 ημερών), με τις κρατήσεις οργανωμένων τουριστών από τη Σερβία να αναμένεται να ακυρωθούν στο προσεχές διάστημα.

Η κινητικότητα των οργανωμένων τουριστών από Πολωνία είναι αυτή που αναμένεται να αποτελέσει σημείο ενδιαφέροντος για τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, ενώ όπως τόνισε ο κ. Ευσταθίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν και τουρίστες που έρχονται ατομικά από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Να σημειωθεί εδώ πως ορισμένες ακυρώσεις οργανωμένης μετακίνησης τουριστών είχαν ήδη γίνει από την αρχή της όλης κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Από μεριάς του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Αγιάς κ. Νίκος Ντάγκας, έκανε λόγο για μια απόφαση την οποία οι επαγγελματίες δεν περίμεναν να ληφθεί, υπερτονίζοντας ότι αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα που προστίθεται στα πολλά που έχει ήδη υποστεί ο τουρισμός στα παράλια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες