ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Σαρωτική η κακοκαιρία – Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα σε χωριά του Δ. Κιλελέρ – Ποτάμια οι δρόμοι στο Στεφανόβουνο, ανεμοστρόβιλος στην Μαγούλα Ελασσόνας

Μεγάλες ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που ξέσπασε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο νομό Λάρισας.

Ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών αλλά και σε υποδομές κτηνοτροφικών μονά­δων προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμε­να που επικράτησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, σε χωριά του Κραννώνα στον Δήμο Κιλελέρ, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία. Από τη χαλαζόπτωση και την έντονη βροχόπτωση επλήγησαν περίπου 14.500 στρέμματα καλλιεργειών σε Μαυροβούνι, Αγίους Αναργύρους, Βούναινα, Κάμπο και Κραννώνα», σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη του δήμου Κιλελέρ, ενώ «από τον δυνατό αέρα ξηλώθηκαν σκεπές σε 45 ποιμνιοστά­σια». Συνεργεία του Δήμου χθες Κυριακή εργάζονταν προκειμένου να κόψουν τα δεκάδες δέντρα που έπεσαν σε δρόμους, σε σκεπές σπιτιών, στην αυλή του σχολείου στους Αγίους Αναργύρους κ.α., ενώ προχθές Σάββατο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον δρόμο Αγ. Αναργύρων – Κραννώνα, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, κυκλοφορία που διακόπηκε μετά την πτώση δέντρου. ΔΕΗ και Πυροσβεστική με άμεση επέμβαση αποκατέστησαν τις ζημιές.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Κραννώνα κ.  Κώστας Τσακλάνης διευκρίνισε στην εφημερίδα Ελευθερία πως από τον Κραννώνα έως τα Άνω Βούναινα και κυρίως στον οικισμό χου Κάμπου, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που διήρκησαν για περισσότερο από μία ώρα επλήγησαν καλ­λιέργειες όπως βιομηχανική ντομάτα, καλαμ­πόκι, ρίγανη αλλά και δενδροκαλλιέργειες όπως καρυδιά και αμυγδαλιές «με τον δυνατό αέρα να σπάει δέντρα», προκαλώντας επίσης ζημιές σε δεκάδες στέγες ποιμνιοστασίων και σπιτιών.

Συνεργεία του Δήμου εργάζονταν και χθες για να κόψουν πεσμένα δέντρα, ενώ Δήμος Κιλελέρ και αγρότες ζητούν την αποτίμηση των ζημιών από κλιμάκια χου ΕΛΓΑ που θα επισκεφθούν –ενδεχομένως και σήμερα- πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του elassonacity.gr, Πλημμύρισαν στο Στεφανόβουνο δρόμοι από τη βροχόπτωση, αφού ήταν έντονη η ροή της θεομηνίας που ξέσπασε τις τελευταίες ώρες.

Οι κάτοικοι ζήτησαν σε βίντεο που ανάρτησαν στο facebook την συνδρομή της δημοτικής αρχής, για να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και υπάρχει εδώ και καιρό σε ορισμένα σημεία του χωριού. Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ελασσόνας, ανεμοστρόβιλος για δέκα λεπτά χτύπησε τη Μαγούλα Ελασσόνας.

Η δυνατή βροχή, ο αέρας και το λεπτό χαλάζι δημιούργησαν μέσα σε λίγη ώρα προβλήματα σε κατοίκους και αγρότες, αφού άλλοι είδαν καταστροφές στα θερμοκήπιά τους και μία οικογένεια είδε να ξηλώνεται η καμινάδα από το σπίτι της και να καρφώνεται μέσα στη σκεπή, δημιουργώντας ρωγμή στα κεραμίδια!

Σπασμένα κλαδιά από δένδρα παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδρομής εξωτερικά του γηπέδου του χωριού και στην είσοδο λίγο πριν την πλατεία.

Αρκετοί αγρότες είδαν καλλιέργειες καρποφόρων δένδρων ευτυχώς μόνο με σπασμένα κλαδιά και όχι άλλες ζημιές στα κτήματά τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες