ΛΑΡΙΣΑ

Στο παρά ένα απέφυγε την εκκένωση η Συκιά Ελασσόνας λόγω πυρκαγιάς

Στο παρά ένα απέφευγε την εκκένωση η Συκέα με την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουλίου στο εν λόγω δημοτικό διαμέρισμα.

Η φωτιά ξεκίνησε από το ρέμα του ποταμού που οδηγεί στο χωριό και λόγω των ισχυρών ανέμων άρχισε να επεκτείνεται επικίνδυνα.

Αμέσως κατέφθασε η Πυροσβεστική Ελασσόνας, η Αστυνομία, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι και οι τοπικοί σύμβουλοι ενώ επιστρατεύτηκαν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τα μηχανήματά τους όπου μαζί με τους κατοίκους δώσανε κυριολεκτικά μάχη με τις φλόγες αφού ο αέρας ήταν πάρα πολύ ισχυρός και η πυρκαγιά σταμάτησε στην 100 μέτρα από το χωριό, με τους κατοίκους να ζουν μέσα στην αγωνία και στο παρά ένα να γλυτώνουν την εκκένωση των κατοικιών τους.

Κατέφθασαν και πυροσβεστικά οχήματα από τη Λάρισα ενώ επιστρατεύτηκαν και οχήματα του Δήμου Ελασσόνας ώστε να δημιουργηθούν αναχώματα με εκσκαφείς και φορτωτές αλλά και με τις αντλίες νερού ώστε να δημιουργηθούν αναχώματα και να εγκλωβιστεί η πυρκαγιά ώστε να σβήσει.

Σε επιφυλακή βρίσκεται στο σημείο η Πυροσβεστική Ελασσόνας καθώς και σε όλη την επαρχία, αφού η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα και οι άνεμοι είναι κακός σύμμαχος για τους πυροσβέστες και το λειτούργημα που εξασκούν.

Πηγή: elassona-city.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες