ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Drone θα «οργώσουν» αύριο τα παράλια της Αγιάς για το πρόβλημα των μπλακ άουτ – Επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα για το θέμα οι φορείς των παραλίων

Οι πολύωρες και συνεχόμενες διακοπές ρεύματος στα παράλια του δήμου Αγιάς το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, αλλά και το προηγούμενο, δημιούργησε φοβερά προβλήματα και μεγάλες ζημιές σε επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και σε αγρότες.

Σήμερα το πρωί της Δευτέρας εκπρόσωποι φορέων των παραλιών είχαν συνάντηση με την διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, με τις απαντήσεις που πήραν να μην τους καλύπτουν απόλυτα.

Συγκεκριμένα ειπώθηκε από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ ότι η πρώτη μεγάλη βλάβη στο δίκτυο (20 Ιουνίου) οφειλόταν σε κάποιες πτώσεις κλαδιών που έβγαλαν το δίκτυο εκτός λειτουργίας, ενώ προχθές (Σάββατο 27 Ιουνίου) το μπλακ άουτ έγινε λόγω βλάβης σε διακόπτη που βρίσκεται   στην περιοχή «Φάρος» στην Παλιουριά.

Οι τοπικοί φορείς μαζί με τον αντιδήμαρχο τουρισμού του δήμου Αγιάς κ. Νίκο Ντάγκα, εξήγησαν στην διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ ότι τα προβλήματα που προέκυψαν από αυτές τις διακοπές ρεύματος είναι τεράστια όπως και οι ζημιές και πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

Από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ αναφέρθηκε πως από αύριο Τρίτη drone και θερμικές κάμερες θα «οργώσουν» τα παράλια του νομού Λάρισας κάνοντας ενδελεχή έλεγχο, προκειμένου να εντοπίσουν με σαφήνεια  το πρόβλημα που προκάλεσε τα συνεχόμενα μπλακ άουτ.

«ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ, ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ»

Ο κ. Ντάγκας ωστόσο τόνισε στο onlarissa.gr: «Μας είπαν ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να βρουν τι προκαλεί τις διακοπές ρεύματος, όμως αυτό δεν μας καλύπτει απόλυτα, διότι αν τυχόν δεν εντοπιστεί και πάλι το πρόβλημα άμεσα, όλοι οι επαγγελματίες και οι αγρότες που επλήγησαν από τις διακοπές ρεύματος ίσως βρεθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο και πάλι μπροστά στην ίδια προβληματική κατάσταση. Καταστρέφονται περιουσίες, καίγονται μηχανήματα και η εργασία όλων γίνεται πολύ πιο δύσκολη.

Επιπλέον το να βυθίζεται στο σκοτάδι μια τόσο μεγάλη περιοχή στα παράλια δημιουργεί και άλλους κινδύνους την στιγμή μάλιστα που ο κόσμος είναι πολύς τα Σαββατοκύριακα».

Τέλος, μετά την συνάντηση με την διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ οι εν λόγω φορείς των παραλίων επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση και αύριο Τρίτη το μεσημέρι θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά.

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες