ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης: Καταγγέλλεται για απόλυση εγκύου και καταγγέλλει εκβιασμό εκ μέρους της!

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη με πρώην επιστημονική συνεργάτιδά του, με την τελευταία, μέσω επιστολής της που δημοσιεύθηκε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” να καταγγέλλει πως απολύθηκε ενώ ήταν έγκυος. Ωστόσο, από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης με δήλωσή του τονίζει πως είναι θύμα εκβιασμού και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr πάντως η όλη ιστορία φέρεται να έχει πολλές και ενδιαφέρουσες πολιτικές πτυχές, καθώς η πρώην επιστημονική συνεργάτιδα του κ. Κόκκαλη, είναι σύζυγος επιφανούς πολιτικού στελέχους που πολιτεύτηκε στη Θεσσαλία και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δήλωσή του ο Λαρισαίος πρώην υφυπουργός τονίζει τα εξής: «Στα πεντέμισι χρόνια της κοινοβουλευτικής και υπουργικής μου θητείας, πορεύτηκα και πορεύομαι τιμώντας στο ακέραιο την ψήφο των συμπολιτών μου, αλλά και το αξίωμα του εθνικού αντιπροσώπου.

Η ιδιότητα μου αυτή όμως, του βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να παραπληροφορεί, πολύ δε περισσότερο να εκβιάζει. Τον λόγο πλέον έχει η ελληνική δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως τα μέσα ενημέρωσης που σήμερα δημοσιεύουν «καταγγελίες» χωρίς καν να μπουν στον αυτονόητο κόπο να ζητήσουν και την άποψη του θιγόμενου, θα δημοσιεύσουν τη δικαστική απόφαση, όταν εκείνη έλθει. Θα είμαι αμείλικτος απέναντι σε όποιον επιχειρεί να σπιλώσει το όνομα και την υπόληψή μου. «Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».

ΤΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Η ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” η καταγγέλλουσα αναφέρει μεταξύ άλλων πως “στις αρχές Μαρτίου ο βουλευτής έκανε «άτακτη καταγγελία» και διέκοψε τη συνεργασία μαζί της. Τέσσερις μέρες αργότερα η γυναίκα μαθαίνει ότι βρίσκεται σε «αρχόμενη κύηση», γεγονός που σημαίνει ότι κατά την περίοδο της απόλυσής της ήταν ήδη έγκυος χωρίς να το γνωρίζει. Σύμφωνα με την ίδια, ο γιατρός της τής συνέστησε να μην προβεί (για λόγους ιατρικής ασφάλειας) άμεσα στην αποκάλυψη του γεγονότος, πριν λάβει χώρα μια ειδική εξέταση, το υπερηχογράφημα ειδικής διαφάνειας 2D.

Τα μέτρα της καραντίνας λόγω κορονοϊού οδήγησαν στην αναβολή της εξέτασης, που τελικά πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου. Εκεί επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι κατά την ημερομηνία της απόλυσής της ήταν ήδη 4 εβδομάδων έγκυος και κάπως έτσι άρχισε η αντιπαράθεση με τον βουλευτή. Η καταγγέλλουσα επικοινώνησε μαζί του ζητώντας την επαναπρόσληψή της επικαλούμενη τη σχετική νομοθεσία που προστατεύει τις εγκύους, με τον βουλευτή να αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημά της, καθώς την είχε ήδη αντικαταστήσει με άλλον επιστημονικό συνεργάτη.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις