ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στα “κάγκελα” οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί για τα νέα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων – Δείτε βίντεο

Να παρθούν άμεσα πίσω οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και να γίνει ουσιαστικός διάλογος χωρίς αποσπασματικές παρεμβάσεις του εκάστοτε υπουργού για το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, ζήτησε σήμερα η ΕΛΜΕ Λάρισας, προαναγγέλλοντας σειρά δράσεων.

Ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Θανάσης Φούντας έκανε λόγο για «δραστική αλλαγή στα ωρολόγια προγράμματα των λυκείων την ώρα που είχαν ολοκληρωθεί η μεταθέσεις. Χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση κατάργησε ή μείωσε ώρες μαθημάτων με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να μη μπορούν να εκπαιδευτούν σε αυτά τα μαθήματα και να μην προάγεται η κοινωνική ευαισθητοποίησή τους… Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργεί αντίθετα με την ομαλή εργασιακή συνθήκη που θα έπρεπε να επικρατεί στις ζωές των εκπαιδευτικών… Οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν δουλειά…»

Δείτε τη δήλωση:

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών εικαστικών η κ. Ευτυχία Λάνταβου τόνισε μεταξύ άλλων πως «με την απόφασή του το υπουργείο καταργεί μαθήματα της ειδικότητας στην πρώτη και Τρίτη Λυκείου στερώντας από τους μαθητές απαραίτητες γνώσεις ακόμη και για τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Δείτε τη δήλωση:

Το μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης οικονομολόγων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος υποστήριξε πως πρόκειται για «μεγάλη ανατροπή που επιχειρεί το υπουργείο με τα νέα ωρολόγια προγράμματα. Στην ουσία ανατρέπει τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων και κατά δεύτερο λόγο διαλύει το σχολείο που ξέραμε. Διαμορφώνει ένα σχολείο με μόνη κατεύθυνση τις εξετάσεις και την εργαλειοποίηση της ίδιας της γνώσης’.

Δείτε τη δήλωση:

Οι εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν τέλος σειρά δράσεων όπως επισκέψεις σε επιστημονικούς φορείς για συμπαράσταση, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το βαθμολογικό κέντρο την ερχόμενη Παρασκευή στις 3.30 το μεσημέρι όπου και θα ζητηθεί να μην βαθμολογηθούν τα γραπτά, συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας τη Δευτέρα και ενημέρωση με διανομή φυλλαδίων σε πολίτες και πορεία διαμαρτυρίας την Τετάρτη.

newsroom onlarissa.gr / photo-video: Ανδρέας Τσιβούλης / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες