ΛΑΡΙΣΑ

Μέτρα στήριξης του εισοδήματος των μισθωτών κυλικείων Λάρισας ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Επερώτηση ζητώντας μέτρα στήριξης του εισοδήματος των μισθωτών κυλικείων Λάρισας κατέθεσε προς τον πρόεδρο του δημ. συμβουλίου Λάρισας η Λαϊκή Συσπείρωση. Σε αυτήν αναφέρεται:

Οι ημέρες λειτουργίας για το σχολικό έτος  2019-2020 μέχρι και τις 10 Μαρτίου ήταν όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ λιγότερες από τις προβλεπόμενες που έπρεπε να δουλέψουν τα σχολικά κυλικεία του δήμου Λαρισαίων. Πιο συγκεκριμένα δούλεψαν 90 από τις 160 ημέρες. Αυτό είχε ως συνέπεια την σοβαρή επιβάρυνση και απώλεια εισοδήματος των επαγγελματιών που μισθώνουν τα σχολικά κυλικεία, καθώς το ίδιο διάστημα έτρεχαν και μια σειρά απ’ άλλες υποχρεώσεις όπως ΕΦΚΑ, φόρος εισοδήματος, ενοίκια και λογαριασμοί.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά ιδιαίτερα μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων όπου η εποχική γρίπη είχε ως αποτέλεσμα τα σχολεία να υπολειτουργούν, καθώς και με απόφαση του υπουργείου μπορούσαν οι μαθητές να κάνουν χρήση εβδομαδιαίας άδειας με την απαραίτητη ιατρική βεβαίωση. Ενώ η υγειονομική κρίση των επόμενων μηνών και το ολοκληρωτικό κλείσιμο των σχολείων αποδεκάτισε κυριολεκτικά το εισόδημα τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται άμεσα η δημοτική αρχή Λαρισαίων να πάρει μέτρα για να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες μισθωτές  κυλικείων καθώς όπως είναι γνωστό με απόφαση της κυβέρνησης ήταν ο κλάδος των επαγγελματιών που πρώτος έκλεισε με κρατική εντολή από τις 10 Μάρτη.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Λαρισαίων ποιες ενέργειες θα κάνει προκειμένου:

  1. Να απαλλαγούν οι μισθωτές σχολικών κυλικείων από την υποχρέωση καταβολής της Β δόσης του μισθώματος για το τρέχον σχολικό έτος και για τον συμψηφισμό του κάθε τυχόν υπερβάλλοντος μισθώματος με εκείνα του επόμενου σχολικού έτους.
  2. Δεδομένης της μη λειτουργίας των σχολικών κυλικείων κατά τους θερινούς μήνες, την αναστολή για 8μήνες κάθε υποχρέωσης καταβολής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων από μισθώματα προηγούμενων ετών.
  3. Τη δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής αποπληρωμής από τις 15-11-19 και έπειτα κάθε οφειλόμενου μισθώματος από την εκμετάλλευση σχολικού κυλικείου.
  4. Τη δυνατότητα λύσης της σύμβασης μίσθωσης εκ’ μέρους των εκμεταλλευτών σχολικών κυλικείων, χωρίς την κατάπτωση της προβλεπόμενης από το νόμο εγγύησης υπέρ των σχολικών επιτροπών.
  5. Την αναστολή κάθε διαδικασίας διαγωνισμού για την εκμίσθωση σχολικού κυλικείου με την εξαίρεση των περιπτώσεων λύσης της σύμβασης εκ’ μέρους του μισθωτή.
  6. Την αυτοδίκαια παράταση για ένα έτος όλων των ισχυουσών συμβάσεων μίσθωσης σχολικού κυλικείου, εφ’ όσον το επιθυμεί ο επαγγελματίας.
  7. Την απαγόρευση διακοπής νερού, ηλεκτρικού και ενέργειας για τα λαϊκά νοικοκυριά των επαγγελματιών μισθωτών σχολικών κυλικείων.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες