ΛΑΡΙΣΑ

Ας συνδεθούμε και πάλι με το Κέντρο Πρόληψης και το Εργαστήρι Ζωής

Το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), αν και διέκοψε τη λειτουργία των τμημάτων του στο γνωστό νεοκλασικό της Μανωλάκη, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, δεν έσβησε τις μηχανές του ούτε λεπτό κατά τη διάρκεια της πρόσφατης καραντίνας.

Η νέα τεχνολογία αξιοποιήθηκε από τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης και την εκπαιδευτική ομάδα του Εργαστηρίου Ζωής και νέες μέθοδοι πρωτογενούς πρόληψης μπόλιασαν την πολύχρονη εμπειρία και πρακτική της ανάπτυξης υγιών κοινωνικών σχέσεων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η νέα πρακτική του Εργαστηρίου Ζωής «Ας συνδεθούμε και πάλι!».

Τις τελευταίες εβδομάδες, με την άρση των περισσότερων μέτρων, όλες οι ομάδες του Εργαστηρίου Ζωής (32 ομάδες που αποτελούνται από παιδιά, εφήβους και ενήλικες) επικοινώνησαν και συναντήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους της πόλης. Μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την καραντίνα καθώς και τρόπους για να κρατηθεί ό,τι χρήσιμο αναδείχθηκε αυτή την περίοδο.

Όλες οι εμπειρίες και τα συναισθήματα καταγράφηκαν από τα μέλη των ομάδων και δημιούργησαν πολύ πλούσιο υλικό. Αυτό το υλικό πρόκειται να καταγραφεί σε βίντεο την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουνίου, στον εξωτερικό χώρο του νεοκλασικού της Μανωλάκη, με τη συμμετοχή των μελών όλων των ομάδων του Εργαστηρίου Ζωής. Κατά την παραγωγή του βίντεο θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το εν λόγω βίντεο θα ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 26 Ιουνίου 2020 (Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων) και θα μοιράσει την εμπειρία του Εργαστηρίου Ζωής σε όσους δεν έχουν γίνει ακόμα μέλη του ή βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας: 2410 555935.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες