ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Προσλήψεις καθαριστριών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων

Την πρόσληψη δεκαπέντε καθαριστριών-ών για τις ανάγκες των Βρεφονηπιακών-Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων ενέκρινε χθες σε συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία.

Μάλιστα η προκήρυξη πρόσληψης αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, μέχρι και τα μέσα Ιουνίου, προκειμένου οι επιλεγέντες να εργαστούν για διάστημα δύο μηνών (μέχρι και τα μέσα Αυγούστου) στους Παιδικούς Σταθμούς.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Επαναλειτουργία Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών», ο Δήμος Λαρισαίων, αλλά και γενικότερα και όλοι οι δήμοι της χώρας, έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 4 μηνών, στο πλαίσιο αντιμετώπισής έκτακτων αναγκών λόγω κορονοϊού.

Οι δεκαπέντε καθαρίστριες κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, θα προσληφθούν για ορισμένο χρόνο (2 μήνες) ως έκτακτο προσωπικό, για την αντιμετώπιση αναγ­κών που αφορούν στην προστασία από τις επιπτώσεις του κορονοϊού στη Διεύθυνση Παιδικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρόσληψη απαιτεί αίτημα της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων, για την αντιμετώπιση αναγκών που αφορούν στην εν­δελεχή καθαριότητα των χώρων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων, ώστε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για την προ­στασία και σωστή υγιεινή από τις επιπτώσεις του κορονοϊού κατά την επαναλειτουργία τους. Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής: «Επειδή δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2020 πίστωση, θα πρέπει να γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού και να προβλεφθεί δαπάνη για την πρόσληψη των ανωτέρω με αποδοχές εκτάκτων υπαλλήλων ορισμένου χρόνου ποσού 35.000 ευρώ και εργοδοτικές εισφορές ορισμένου χρόνου, ποσού 15.000 ευρώ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες