ΛΑΡΙΣΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον – 2020»

Η κατασκευαστική ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ μας επισημαίνει τις παγίδες που πρέπει να προσέξουμε

Στο Εξοικονομώ κατ΄ οίκον (Β΄ Κύκλος) η εταιρεία κατασκευαστική Αποστολάκης κατάφερε να υποβάλει 43 αιτήσεις, από τις 52 σε σύνολο, αριθμός ικανοποιητικός βάση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει κάθε μηχανικός κατά την υποβολή του φακέλου. Η κατασκευαστική ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ είναι και πάλι παρούσα στο Εξοικονομώ κατ΄ οίκον-2020  (Γ΄ Κύκλος). Προετοιμαστείτε και ενημερωθείτε έγκαιρα για τα νέα δεδομένα του προγράμματος!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ (Γ΄ΚΥΚΛΟΣ)

Όπως έχει προαναγγελθεί από την κυβέρνηση, το φθινόπωρο του 2020 θα ενεργοποιηθεί ο Γ’ κύκλος του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» για το 2020. Επειδή το ενδιαφέρον των πολιτών είναι αυξημένο και πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να χρηματοδοτηθούν από τα προηγούμενα προγράμματα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος έθεσε τους παρακάτω στόχους:

α) Να αυξήσει τα κονδύλια, ώστε να μπορέσει να επιδοτηθεί μεγαλύτερος αριθμός νοικοκυριών.

β) Να δοθεί προτεραιότητα στους παλιούς αιτούντες, οι οποίοι δεν προχώρησαν σε υλοποίηση λόγω έλλειψης χρόνου και εξάντλησης πόρων.

γ) Ο Γ’ κύκλος του προγράμματος δεν θα περιέχει καμία αλλαγή, προκειμένου οι νέοι αιτούντες να μην έχουν ευνοϊκότερες ή δυσμενέστερες προϋποθέσεις από τους αιτούντες των προηγούμενων φάσεων του προγράμματος.

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα;

1ον. Συγκεντρώστε τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Δελτίο ταυτότητας του φυσικού προσώπου που κάνει την αίτηση ένταξης στο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον».
  2. Οικοδομική άδεια για το κτίριο που κάνετε αίτηση επιδότησης ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό έγγραφο που να το νομιμοποιεί.
  3. Λογαριασμός της ΔΕΗ ή άλλου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.
  4. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος του ατόμου που αιτείται την επιδότηση.
  5. Το τελευταίο αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1), του ατόμου που κάνει την αίτηση, εφόσον η συγκεκριμένη κατοικία χρησιμοποιείται από τον ίδιο.
  6. Αντίγραφο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9).
  7. Για σπίτια που ενοικιάζονται ή παραχωρούνται δωρεάν απαιτούνται αντίγραφο της αναλυτικής κατάστασης για μισθώματα ακινήτων (Ε2) και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του ενοίκου, ότι χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο ακίνητο ως σπίτι ή επαγγελματική στέγη.
  8. Για σπίτια που χρησιμοποιούνται από συγκύριο τα δυο παραπάνω, πιστοποιητικά μπορούν να αντικατασταθούν από αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) συγκύριου, εφόσον το χρησιμοποιεί αυτός ως κατοικία.

«Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ. ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ 30ΕΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ.»

2ον. Απευθυνθείτε σε μηχανικό, ο οποίος θα κάνει τα εξής:

  1. Θα ελέγξει την εγκυρότητα των δικαιολογητικών και θα σας πει αν μπορείτε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα.
  2. Θα αναζητήσει τυχόν αρχιτεκτονικά σχέδια του κτιρίου ( κάτοψη, τομή κλπ) από την τοπική Πολεοδομία.
  3. Θα κάνει αυτοψία και θα ελέγξει τη νομιμότητα του κτιρίου.
  4. Θα προβεί σε αποτύπωση του κτιρίου για το οποίο δεν υπάρχουν σχέδια.
  5. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχουν αυθαιρεσίες θα πρέπει να δηλωθούν στον νόμο περί αυθαιρέτων και να τακτοποιηθούν.
  6. Θα συντάξει το πρώτο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.
  7. Θα εξετάσει τα σενάρια που ικανοποιούν τις απαιτήσεις του προγράμματος.
  8. Θα κάνει τις προ-μετρήσεις και να συντάξει τη λίστα με τις προδιαγραφές των υλικών, αφού έρθει σε επαφή με τους προμηθευτές, συντάσσοντας τον τελικό προϋπολογισμό των εργασιών.

 

Ενόψει της επανέναρξης του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα προκειμένου να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης. Σε αυτή την κατεύθυνση, η κατασκευαστική ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ μπορεί να αποτελέσει το κατάλληλο εργαλείο, για τις ιδανικές προτάσεις παρεμβάσεων στα πλαίσια του νέου “εξοικονομώ κατ΄ οίκον”.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ της κατασκευαστικής ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ είναι η αξιοπιστία, η ειλικρίνεια και η πλήρης διαφάνεια που αποτελούν τις εταιρικές της αξίες και είναι το βασικό κλειδί της επιτυχίας της. Κάθε έργο της είναι συνάρτηση της ηθικής και της ακεραιότητας που είναι βασικά κομμάτια της εταιρικής της κουλτούρας και διασφαλίζουν την αμεροληψία, την πλήρη διαφάνεια και το σεβασμό προς τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Οι εταιρικές αξίες των αδελφών Αποστολάκη είναι βασικός παράγοντας στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και αποτελεί κομβικό σημείο για την επίτευξη άριστων και μακροχρόνιων συνεργασιών.

Για να δείτε κάποια από τα έργα της κατασκευαστικής Αποστολάκης μπορείτε να επισκεφτείτε το site  www.aconstructions.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες