ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Θέλω να σώσω το παιδί μου»… Έκκληση βοήθειας για να υποβληθεί η κόρη της σε μεταμόσχευση

Τον δικό της «Γολγοθά» βιώνει τα τελευταία δύο χρόνια μία οικογένεια στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, προσπαθώντας να βοηθήσει το 9χρονο κοριτσάκι της, που διαγνώστηκε με αναιμία Fanconi.
Η οικογένεια αδυνατεί να ανταποκριθεί στο κόστος, για τη θεραπεία του παιδιού, αλλά και να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης γι’ αυτό μετά τη μεταμόσχευση.

Έκκληση να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό για να στηρίξει την 9χρονη κόρη της απευθύνει μέσω της «Θ» η μητέρα του παιδιού, που κατάγεται από χωριό του Πηλίου και εγκαταστάθηκε πριν λίγα χρόνια στη Φαρκαδόνα, όπου διαμένει με τον σύζυγό της. Η 9χρονη, που φοιτά στη γ΄ τάξη του Δημοτικού, διαγνώστηκε με αναιμία Fanconi στις 24/11/2017, από το Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η περιπέτεια της υγείας της ξεκίνησε τον Απρίλιο του ίδιου έτους, όταν μετά από υψηλό πυρετό εισήχθη στο Νοσοκομείο των Τρικάλων και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε, από τις εξετάσεις που υποβλήθηκε, ότι η 9χρονη έχει χαμηλά αιμοπετάλια και ακολούθησε η τελική διάγνωση. Η οικογένεια δεν έχει εισόδημα, καθώς και οι δύο γονείς είναι άνεργοι.

Ο πατέρας της οικογένειας εργάζεται περιστασιακά σε στάβλους, για να καλύψει τα προς το ζην για την οικογένειά του. Οι υποχρεώσεις πολλές, όπως τα 180 ευρώ που πληρώνουν κάθε μήνα για το ενοίκιο του σπιτιού τους, ενώ για την 9χρονη, η οικογένεια λαμβάνει επίδομα, με τα οποία καλύπτει τα έξοδά της και κάποια μικρά άλλα του σπιτιού.

Η μητέρα, που αρχικά καθάριζε σπίτια και πωλούσε καλλυντικά, έχει αφοσιωθεί στη φροντίδα της κόρης της, που θα υποβληθεί στο τέλος του καλοκαιριού σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, καθώς βρέθηκε δότης από τη Γερμανία. Η μεταμόσχευση θα γίνει στη Μονάδα Αιματολογίας-Ογκολογίας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ.

Η αναιμία Fanconi (FA) είναι μια κληρονομική διαταραχή της επιδιόρθωσης του DNA, που χαρακτηρίζεται από προοδευτική πανκυτταροπενία, με ανεπάρκεια του μυελού των οστών, ποικίλες συγγενείς ανωμαλίες και προδιάθεση στην ανάπτυξη αιματολογικών ή συμπαγών όγκων. Μετά τη μεταμόσχευση, η 9χρονη θα παραμείνει στην Αθήνα για τουλάχιστον δύο μήνες, καθώς πρέπει να παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας της από τους θεράποντες γιατρούς. Στο πλευρό της θα βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα η μητέρα της, που χρειάζεται χρήματα, για να μπορέσει να καλύψει τα έξοδά της κατά την παραμονή τους στην πρωτεύουσα. Η περιπέτειά τους όμως δεν σταματά εδώ.

Η 9χρονη πρέπει να επιστρέψει σε ένα σπίτι κατάλληλα διαμορφωμένο και αποστειρωμένο για την ταχύτερη ανάρρωσή της. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά και να στηρίξουν τους γονείς, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη μητέρα της 9χρονης, στο τηλέφωνο 6946-704910.

Για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας και της 9χρονης έχει ανοιχτεί και λογαριασμός στο όνομα του κοριτσιού GR7202602330000160201593111 (Εurobank).

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες