ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο Αλέξης Γεωργούλης «ταξιδεύει» τον Αγιόκαμπο σε όλον τον πλανήτη με την υιοθέτηση μονοπατιού – Έδειξε το δρόμο και ακολουθούν και άλλοι (φωτο – βίντεο)

Παγκόσμια προβολή απέκτησε ο Αγιόκαμπος με το πρόγραμμα «υιοθεσίας» μονοπατιών που πραγματοποιείται από πρωτοβουλία του δήμου Αγιάς, στο πλαίσιο δράσεων επένδυσης στον βιώσιμο τουρισμό. Συνολικά προς «υιοθεσία» θα δοθούν 18 μονοπάτια.

Η αρχή έγινε από τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για 10 μονοπάτια. Οι ανάδοχοι υποχρεούνται να τα καθαρίζουν τρεις φορές το χρόνο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής δόθηκε συνέντευξη τύπου στα Πλατάνια της Βελίκας στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, όπου παρευρέθηκαν ο ευρωβουλευτής κ. Αλέξης Γεωργούλης, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γουντάρας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Νίκος Ντάγκας, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος. Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Ο Αλέξης Γεωργούλης ευχαρίστησε το δήμο Αγιάς και τον συνεχάρη για αυτή τη δράση – «παράδειγμα» για την Ελλάδα, που το έχει ανάγκη όπως δήλωσε να επενδύσει στο βιώσιμο τουρισμό.

Ευχαρίστησε και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Νίκο Ντάγκα, όπου συζητώντας μαζί του ήρθε η ιδέα να γίνει ανάδοχος σε μονοπάτι. Όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής το να γίνεις ανάδοχος ενός μονοπατιού δε σημαίνει ότι είναι δικό του, αλλά αποτελεί μία υποχρέωση για κάτι που δείχνεις ότι έχεις σεβασμό. «Δείχνεις σεβασμό στη φύση γιατί είσαι κομμάτι της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Χαίρομαι που είμαι και ambassador για την ιδέα και θέλω να συμβάλλω στην ανάδειξη του τόπου. Να δείξουμε και τη δράση αυτή στο εξωτερικό. Θέλουμε να είμαστε κομμάτι της κληρονομιάς που δίνουμε στα παιδιά μας», συνέχισε.

Μάλιστα όπως ανέφερε η δράση αυτή έχει αναρτηθεί στο site του ΟΗΕ, στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τον Αγιόκαμπο να φαίνεται χάρη σε αυτή στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ο κ. Γεωργούλης μίλησε και για το συναισθηματικό δέσιμό του με την περιοχή και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για φαινόμενα βανδαλισμών που παρατηρήθηκαν.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ανέφερε πως σκοπός αυτής της δράσης είναι να φέρει τον κόσμο στην περιοχή και να συμβάλλει τόσο στην ανάδειξή της όσο και την οικονομία.

Ο δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας τόνισε πως η ουσία είναι πως κάθε μέρα που περνά θα μας φέρνει αντιμέτωπους με μεγάλες προκλήσεις, όπως είναι αυτή του περιβάλλοντος. «Οφείλουμε να οδηγήσουμε εκεί τις δράσεις και τις δυνάμεις μας, για να αφήσουμε πίσω κάτι καλύτερο. Μπορούν να υπάρξουν συνέργειες με αποτελέσματα. Βλέπουμε ότι πολλές φορές τα έργα είναι δύσκολο να συντηρηθούν…», ανέφερε μιλώντας για τη δράση αυτή.

Παράλληλα έγινε και επίδειξη τοπικών προϊόντων όπου παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα νόστιμα τοπικά εδέσματα.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις των εισηγητών:

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Ρεπορτάζ: Αθανασία Παύλου – Φωτογραφίες, βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες