ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Για πόσο ακόμη χωρίς ταχυδρομείο ο Πλατύκαμπος, η Γαλήνη και το Μελισσοχώρι;»

Ερώτηση και παρέμβαση με αίτημα, κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών -Μεταφορών η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Έντονη είναι η διαμαρτυρία των κατοίκων τριών μεγάλων χωριών του Δήμου Κιλελέρ και συγκεκριμένα του Πλατυκάμπου, της Γαλήνης και του Μελισσοχωρίου, οι οποίοι καταγγέλλουν την προβληματική έως και ανύπαρκτη εξυπηρέτησή τους από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Συγκεκριμένα, ο ταχυδρόμος της περιοχής συνταξιοδοτήθηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ λίγο πριν είχε προηγηθεί και η διακοπή της 20ετούς συνεργασίας των ΕΛΤΑ με ιδιώτη στον Πλατύκαμπο, όπου και λειτουργούσε πρακτορείο παράλληλα με την επιχείρησή του.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι κατά την ίδια περίοδο διενεργήθηκε διαγωνισμός των ΕΛΤΑ για σύναψη σύμβασης με ιδιώτη, ο οποίος ωστόσο κατέληξε «άγονος» και τις δύο φορές, με αποτέλεσμα να οριστεί από τα ΕΛΤΑ αγροτικός διανομέας, τρεις φορές την εβδομάδα, ο οποίος παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των αναγκών της ανωτέρω περιοχής.

Οι κάτοικοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ταλαιπωρούνται εδώ και δέκα μήνες, αφού είτε καλούνται στη Λάρισα για να λάβουν τη συστημένη αλληλογραφία τους που βρίσκεται στα αζήτητα μηνών, είτε παραλαμβάνουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, με ό,τι οικονομικές επιβαρύνσεις αυτό συνεπάγεται. Η ταλαιπωρία τους μάλιστα δεν έχει όριο, αφού πολλές φορές η ανεπίδοτη αλληλογραφία τους, η οποία στοιβάζεται σε αφύλαχτα μέρη, όπως διάφοροι χώροι των κατά τόπους Δημοτικών Αρχών, χάνεται ή γίνεται «βορά» στα χέρια επιτήδειων…

Δεδομένου ότι εν έτει 2020 είναι απαράδεκτο να συζητούμε το δικαίωμα στην λήψη αλληλογραφίας πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είναι ηλικιωμένοι και συνεπώς μη εξοικειωμένοι με τις ευκολίες της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Δεδομένου ότι οι κατά τόπους αρχές αδυνατούν να καλύψουν το κόστος διάθεσης χώρων ή δημιουργίας «θυρίδων» από τον δικό τους προϋπολογισμό.

Ζητώ από τον κ Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών να μας πληροφορήσει αν, πότε και με ποιο τρόπο προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα ασφαλούς διακίνησης της αλληλογραφίας των κατοίκων του Δήμου Κιλελέρ.

Παράλληλα, αν εναλλακτικά θα υπάρξει μέριμνα από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών για την χρηματοδότηση τοποθέτησης ασφαλών θυρίδων στα Δημοτικά Καταστήματα της περιοχής, προκειμένου η αλληλογραφία των ως άνω κατοίκων να διακινείται, δίχως «παράπλευρες απώλειες»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες