ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νέα Σμύρνη: Μόλις 35 παιδιά από τα 750 συνολικά πήγαν σήμερα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Αποκαρδιωτική ήταν η συμμετοχή των παιδιών στην επαναλειτουργία σήμερα, για πρώτη ημέρα, των δύο δημοτικών σχολείων και δύο νηπιαγωγείων στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr από σύνολο 750 περίπου παιδιών που φοιτούν φέτος στα 11ο και 33ο Δημοτικό καθώς και στα δύο συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία της περιοχής, για να δώσουν δείγμα και να ελεγχθούν για κορωνοϊό είχαν προσέλθει μόλις 54, ενώ εξ’ αυτών – μετά την ανακοίνωση των αρνητικών αποτελεσμάτων – σήμερα ξαναπήγαν στο σχολείο μόνον τα 35!

Σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου τόνισε μεταξύ άλλων πως “η πολύ μικρή αυτή συμμετοχή είναι αποτέλεσμα της όλης διαχείρισης της πανδημίας που έγινε στην περιοχή, αλλά και των δύο μέτρων και δύο σταθμών που τηρήθηκαν σε ότι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η οποία έμεινε κλειστή. Εάν ξεκινούσαν δειγματοληψίες πρώτα από τη δευτεροβάθμια, προφανώς η κατάσταση θα ήταν καλύτερη και στην πρωτοβάθμια”.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Η αποκαρδιωτική συμμετοχή σήμερα, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας, στα δύο δημοτικά σχολεία και τα δύο νηπιαγωγεία στη συνοικία της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, οδήγησαν το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη να απευθύνει νέο κάλεσμα στους γονείς και κηδεμόνες των 750 περίπου παιδιών που φοιτούν εκεί, να φέρουν τα παιδιά τους την ερχόμενη Τρίτη για δειγματοληψία, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επαναληπτικής διαδικασίας.

Σε δήλωσή του το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Καλογιάννης κάλεσε “τους υπόλοιπους γονείς της περιοχής που έχουν παιδιά στο σχολείο να αντιληφθούν ότι τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά για το διάστημα αυτό των 26 ημερών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και τους δίνουμε τη δυνατότητα την επόμενη Τρίτη το πρωί που τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα είναι στα σχολεία για να πάρουν νέα δείγματα στο πλαίσιο του “0-7-14″, να προσέλθουν τα παιδιά τους, να συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή και έστω με καθυστέρηση κάποιων ημερών να ενταχθούν στη μαθησιακή διαδικασία του σχολείου”.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις