ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στα «χαρτιά» η μείωση του ΦΠΑ στα καφέ της Λάρισας – Η τιμή έμεινε η ίδια

Η μείωση των συν­τελεστών του ΦΠΑ στον καφέ, στα ροφήματα και στα αναψυκτικά που δια­τίθενται από τα καταστήματα εστίασης της πόλης, έμεινε στα «χαρτιά», (όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί), για τους Λαρισαίους καταναλωτές.

Τα σχετικά προϊόντα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία, αν και στις αποδείξεις των ταμειακών μη­χανών ο οποίος αναπροσαρμόστηκε, εξακολουθούν να πωλούνται στα προ των μειώσεων επίπεδα, η όποια ελάφρυνση δεν περνά στην τσέπη των καταναλωτών. Συνεπώς ο ΦΠΑ στον καφέ και στα ροφήματα όπως οι χυμοί, το τσάι και τα αναψυκτικά που σερβίρονται στον χώρο της εστίασης, μπορεί να μειώθη­κε από το 24% στο 13% , ωστόσο οι καταναλωτές δεν είδαν καμία διαφο­ρά. Αν για ένα καφέ πληρώναμε π.χ. 3 ευρώ, με τη μείωση του ΦΠΑ θα έπρεπε ο καταναλωτής να πληρώνει 2,70 λεπτά και θα γλίτωνε 30 λεπτά. Όπως φαίνεται όμως, τη μείωση αυτή του ΦΠΑ τη βάζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στα ταμεία τους οι επιχειρηματίες.

Και αυτό γιατί όπως θεωρούν δεν τους το επιτρέπει το ύψος των βαρών που σώρευσε στα καταστήματά τους η καραντίνα. Βάσει του ρεπορτάζ του Γιώργου Νούλη, εν ολίγοις οι επιχειρη­ματίες της εστίασης προσπαθούν να μειώσουν τα “σπασμένα” της κρίσης αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι η μείωση του ΦΠΑ είναι μέτρο που έγινε προς την κατεύθυνση της στήριξης της εστίασης ο κλάδος της οποίας, έχει υποστεί αρνητική διακριτική μεταχείριση έναντι άλλων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες