ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο Κ. Αγοραστός για την συνάντηση με τους γονείς μαθητών σχολείων της Νέας Σμύρνης – Τι είπε για την παραβατικότητα στην περιοχή (βίντεο)

Γονείς μαθητών από τα δημοτικά σχολεία της Νέας Σμύρνης συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα της Τρίτης, έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αντιπροσωπεία αυτών είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστο Καλομπάτσιο και τον καθηγητή επιδημιολογίας κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Η Περιφέρειας πρότεινε να γίνουν τεστ σε όλα τα παιδιά των δύο δημοτικών όμως οι γονείς αποφάσισαν να μην κάνουν τα παιδιά τους τα τεστ και να συνεχίσουν την αποχή από τα σχολεία (11ο και 33ο), θεωρώντας ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους.

Η αυριανή ωστόσο έχει οριστεί ως η ημερομηνία ανοίγματος των εν λόγω σχολείων, και σύμφωνα με τα ως στιγμής δεδομένα αναμένεται να υπάρξει τεράστια αποχή.

Για όσα συζητήθηκαν χθες με τους γονείς αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Ν. Σμύρνης ζήτησε συνάντηση, την κάναμε παρότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν είναι αρμόδια γι’ αυτό. Ο καθηγητής κ. Χατζηχριστοδούλου ήταν εδώ και τους εξήγησε την κατάσταση. Σύμφωνα με τον ΟΕΟΔΥ πρέπει να υπάρξει δειγματολογικός έλεγχος σε όλα τα παιδιά των συγκεκριμένων σχολείων.

Και ταυτόχρονα να υπάρξει αστυνόμευση και να γίνει η κατανομή των μαθητών, πως θα πηγαίνουν στο σχολείο δηλαδή, βάσει επιδημιολογικών κριτηρίων, για να εξασφαλιστεί η υγεία στην περιοχή.

Μιλήσαμε με τους γονείς με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Βέβαια ο κάθε γονέας μπορεί με υπεύθυνη δήλωση να πει ότι δεν θέλει να πάει το παιδί του στο σχολείο, όπως ισχύει στα σχολεία όλης της χώρας.

Υπάρχει συνεννόηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων και είναι και εκείνος σύμφωνος και προσπαθούμε να ανοίξουμε τα σχολεία, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Βέβαια μου εξέφρασαν παράπονα για την παραβατικότητα που υπάρχει στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Τα μετέφερα στον στρατηγό της αστυνομίας για να υπάρξει μια επιτήρηση της περιοχής, βέβαια υπάρχουν καθημερινά εκεί δυνάμεις της αστυνομίας».

Δείτε στο βίντεο ολοκληρωμένες τις δηλώσεις του Κ. Αγοραστού:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες