ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η κίνηση των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. Λάρισας- Φαρσάλων θα γίνεται πλέον και για 5 μήνες, μέσω Βαμβακούς (βιντεο)

Ξεκίνησαν χθες τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων, στο ύψος της κλωστοϋφαντουργία “Επίλεκτου”, αρχικά με τον καθαρισμό των τάφρων της, και θα συνεχιστούν με την κατασκευή οδοστρώματος μήκους 2,379 χλμ., τοποθεσία που εμφανίζει και τις μεγαλύτερες καθιζήσεις και επιλέχθηκε η αποκατάσταση και η επισκευή του.

Οι εργασίες αναμένεται να  διαρκέσουν για διάστημα περίπου 5 μηνών, και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριο οδού, μέσω Βαμβακούς. Το συνολικό μήκος της παρακαμπτόμενης Εθνικής Οδού είναι 2.379 μ., εκτιμώμενου χρόνου διαδρομής 2 λεπτά, ενώ το μήκος της παρακαμπτήριας διαδρομής είναι 4.829μ. και ο εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής 6 – 7 λεπτά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16/10/2020, ενώ είναι δυνατή η παράταση ισχύος της, σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστάσεων σύμφωνα με τυχόν παρατάσεις που θα δοθούν στα πλαίσια του έργου, κατασκευή η οποία έχει την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Φαρσάλων καθώς και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.

Παρακαμπτήριος

Η διαδρομή της παράκαμψης που μελετήθηκε για κυκλοφορία από Λάρισα προς Φάρσαλα παρουσιάζεται παρακάτω: Α) Νέα είσοδος οικισμού Βαμβακούς από διασταύρωση Εθνικής Οδού Λάρισας – Φαρσάλων έως όρια οικισμού Βαμβακούς (συνολικό μήκος 1.800μ). Β) Οικισμός Βαμβακούς. Για τον οικισμό της Βαμβακούς επιλέχθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από οδό με ικανό πλάτος προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων (συνολικό μήκος 700μ). Γ) Επαρχιακή Οδός 36 από όρια οικισμού Βαμβακούς μέχρι διασταύρωση Εθνικής Οδού Λάρισας – Φαρσάλων (συνολικό μήκος 1.300μ). Η αντίστροφη διαδρομή από Φάρσαλα προς Λάρισα εκτελείται από την ίδια παρακαμπτήρια διαδρομή, με αντίστροφη κατεύθυνση.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία – ifarsala.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες