ΛΑΡΙΣΑ

Λήψη δειγμάτων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από μαθητές των σχολείων της Χάλκης και του Ομορφοχωρίου (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στα δημοτικά σχολεία της Χάλκης και του Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ, λήψη δειγμάτων από μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν σχεδόν απόλυτη στο σχολείο της Χάλκης και ικανοποιητική στο σχολείο του Ομορφοχωρίου. Τα αποτελέσματα των δειγμάτων θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Τετάρτης κι αν δεν υπάρξουν θετικά δείγματα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη. Στους μαθητές που για κάποιο λόγο δεν προσήλθαν στη σημερινή δειγματοληψία θα δοθεί η δυνατότητα να δώσουν  δείγματα υλικού ύστερα από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου και τον ΕΟΔΥ. Τέλος, όσα παιδιά  δεν θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις αίθουσες των σχολείων θα μπορούν ηλεκτρονικά να κάνουν τις εργασίες που οι εκπαιδευτικοί θα τους αναθέτουν.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε τη διαδικασία λήψης των δειγμάτων στα σχολεία της Χάλκης του Ομορφοχωρίου, δήλωσε τα εξής: «Γίνεται διαρκής επίβλεψη ώστε να μην παρουσιαστεί καμία παρέκκλιση από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ο Δήμος Κιλελέρ συνεχίζει να ενημερώνει τακτικά και έγκαιρα του δημότες  του για τα όποια μέτρα λαμβάνει για την προστασία της υγείας τους ενώ πάντα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή τους. Εύχομαι να πάνε όλα κατ’ ευχήν και από την Πέμπτη το πρωί να λειτουργήσουν χωρίς προσκόμματα όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κιλελέρ». Το δήμαρχο συνόδευαν ο πρόεδρος του ΔΣ – εκπαιδευτικός Σπύρος Καλέτσιος και οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Χατζούλης, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και Αλέκος Χονδρονάσιος.

Η απολύμανση έγινε στους χώρους όπoυ πραγματοποιήθηκε η λήψη δειγμάτων από κοινότητα των Ρομά, αλλά και από κατοίκους του χωριού, από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με κλιμάκιο από το Γενικό Νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες