ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κι άλλη πανέξυπνη κίνηση από τον δραστήριο ιερέα του Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα (φωτο)

Είναι εξαιρετικά δραστήριος και το έχει αποδείξει με πολλές του κινήσεις που γνωρίζουν μεγάλη ανταπόκριση. Μία ακόμα αξιέπαινη δράση σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, από τον πατέρα Νικηφόρο Κοντογιάννη, εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Λάρισας.

Μετά τη δημιουργία της ιστοσελίδας galilea.gr, μέσω της οποίας πιστοί από όλο τον κόσμο μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά τις Θείες Λει­τουργίες, τα κηρύγματα, τη δημιουργία της Φιλαρμονικής μπάντας, η οποία συμμετέχει σε διάφορες θρησκευτικές εκδηλώσεις ο δραστήριος ιερέας π. Νικηφόρος  φρόντισε, ώστε η ενορία του να «απο­κτήσει» ένα ακόμα… πνευματικό παιδί! Κι αυτό δεν είναι άλλο από μία έκταση στον δημοτικό λαχανόκηπο που παραχώρησε στην ενορία ο Δήμος Λαρισαίων και τον οποίο φροντίζουν με περισσή φρον­τίδα και μεράκι οι εθελοντές ενορίτες υπό τις οδηγίες βεβαίως του π. Νικηφόρου.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, άριστος γνώστης της γης καθότι συντηρούσε και καλλιεργούσε επί 22 ολόκληρα χρόνια έναν μεγάλο λαχανόκηπο στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στα Τέμπη, δείχνει τον δρόμο στους νέους για το πως θα καλλιεργούν τα προϊόντα. Να σημειωθεί πως ένα μέρος των συγκομισθέντων λαχανικών το αξιοποιούν οι εθελοντές για τις οικογενειακές τους ανάγκες και ένα άλλο δίνεται σε συσσίτια και άπορες οικογένειες. Μέχρι τώρα έχουν φυτευτεί πι­περιές κολοκυθάκια και άλλα εποχιακά λαχανικά, ενώ προ ημερών ο ιερέας μαζί με τους εθελοντές της Ενορίας του, έβαλαν και αρω­ματικά φυτά, τα οποία περιμένουν να συγκομίσουν με αγωνία.

Ο π. Νικηφόρος ευχαριστεί θερμά τη δημοτική αρχή Λάρισας για την παραχώρηση της έκτασης (η οποία είχε εγκαταλειφθεί από τον προκάτοχό της που την πήρε μετά από σχετικές διαδικασίες), συγ­χαίρει τους εθελοντές για τη συνέπεια και την αγάπη που δείχνουν στην καλλιέργεια της μητέρας γης και εκφράζει την ευχή αυτή η δραστήρια Ενοριακή Συντροφιά που έχει δημιουργήσει να επεκτείνει την ακτίνα της σε όλο το μήκος της φιλανθρωπικής οργάνωσης και αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες