ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συγκρατημένοι οι Λαρισαίοι στις εξόδους τους – Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ταβέρνες και τα εστιατόρια

Σιγά – σιγά ξεθαρρεύουν οι Λαρισαίοι και επισκέπτονται τις καφετέριες, αλλά σε καμία περίπτωση η προσέλευση δεν θυμίζει την προ κορωνοϊού εποχή.

Σύμφωνα με τον Νίκο Αθανασούλη, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης ν. Λάρισας, μόλις χθες το πρωί η εικόνα των καφέ στην πόλη θύμισε κάπως την προ καραντίνας εποχή και λόγω Παρασκευής, αλλά και λόγω του βελτιωμένου καιρού.

Ωστόσο, κατά με τον κ. Αθανασούλη οι Λαρισαίοι είναι συγκρατημένοι στις εξόδους τους πια, και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα εστιατόρια και τις ταβέρνες όπου η κίνησης είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Ο ίδιος εξηγεί στο onlarissa.gr γιατί συμβαίνει αυτό κατά την άποψή του:

«Η κίνηση είναι υποτονική και λόγω καιρού και λόγω ανοίγματος μετά από 70 μέρες, οπότε όλοι είναι διστακτικοί στο κομμάτι καφές και φαγητό. Ειδικά στο δεύτερο υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Στα εστιατόρια και ταβέρνες υπάρχει μεγαλύτερο θέμα από ότι στα café. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κίνηση είναι πολύ μεγαλύτερη στα καφέ.

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν αρκετά καλά για πρώτη φορά, διότι και ο καιρός ήταν ελαφρώς καλύτερος, όπως συνέβη και με την χθεσινή σημερινή ημέρα. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί κριτήριο.

Ο κόσμος δεν μπορεί να διαχειριστεί ακόμη το «έξω». Ήταν πολλές οι μέρες του εγκλεισμού και της καραντίνας, Τα μαγαζιά ειδικά στη Λάρισα που οι παροχές είναι υψηλές, δηλαδή μιλάμε για καταστήματα εστίασης με σταντ, με φωτοκύτταρο για απολυμαντικά, με απολυμάνσεις, με ατομικές αλατιέρες, ότι καλύτερο υπάρχει που μπορεί να γίνει σε ατομικό επίπεδο, αλλά και πάλι… Υπάρχει εγκράτεια από τον κόσμο,  βλέπουνε, ακούνε, αφουγκράζονται, το επεξεργάζονται και έρχονται σιγά σιγά. Δεν είναι ακριβώς φόβος αυτό, αλλά είναι το … καινούργιο, γι αυτό και είναι λίγο μουδιασμένος ο κόσμος. Σίγουρα παίζει ρόλο και το οικονομικό κομμάτι, αλλά και η ψυχολογία. Θεωρώ ότι σταδιακά θα επανέλθει ο κόσμος στις παλιές του συνήθειες».

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες