Παρασκήνιο

Πως σώθηκαν τα βοσκοτόπια και οι επιδοτήσεις

Μπορεί οι περισσότεροι να στάθηκαν στην αντιπαράθεση που είχαν για το μέλλον του ΕΛΓΑ ο Μάξιμος με τον Κόκκαλη στη Βουλή, ωστόσο ο γαλάζιος πρώην υπουργός φρόντισε να υπενθυμίσει ότι πολλές από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν την αφετηρία τους στην περίοδο της δικής του υπουργίας.

Ο γαλάζιος βουλευτής αναφέρθηκε στην επιτυχία που είχε εσχάτως η χώρα μας, που μάλλον πέρασε στα ψιλά, και μάλιστα σε ένα τομέα που δεν έχει δρέψει δάφνες στο παρελθόν, αρκεί να θυμηθούμε το «πακέτο Χατζηγάκη». Ο λόγος είναι για την επιστροφή 465 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ από τα πρόστιμα που είχαμε «φάει» λόγω των βοσκοτόπων, ιδίως την περίοδο 2008-12. Τα πρόστιμα βέβαια ήταν άδικα, γιατί οι βορειοευρωπαίοι αλλιώς τα βλέπουν τα βοσκοτόπια και αλλιώς εμείς οι μεσόγειοι, καθώς και τα πουρνάρια στις πλαγιές είναι βοσκότοπος για τα γίδια, όπως επέμενε ο Χαρακοππουλος.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι αυτήν την φορά η ελληνική πλευρά δεν το άφησε στη τύχη του το θέμα. Ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μάξιμος ενημέρωσε τον εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΔΚ) Ιωάννη-Κωνσταντίνο Χαλκιά για την υπόθεση και ξεκίνησαν μια αθόρυβη αλλά συντονισμένη προσπάθεια, που είχε τελικώς θριαμβευτικό αποτέλεσμα. Να, λοιπόν, τι μπορούμε να πετύχουμε όταν εργαζόμαστε μεθοδικά.

Για την ιστορία να πούμε ότι πρόσφατα συναντήθηκαν και πάλι ο Χαρακόπουλος, ως πρόεδρος της Επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με τον Χαλκιά, όταν ο τελευταίος, ως πρόεδρος πλέον του ΝΣΚ, πήγε στην Βουλή για να ενημερώσει σχετικά με τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Εξ ου και τα χαμόγελα της φωτογραφίας μεταξύ δυο παλαιών συνεργατών…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις