ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εκτεταμένες παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ ετοιμάζει στην Καρδίτσα ο Δήμος

Ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει πολλές και ποικίλες κατασκευαστικές και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την αισθητή βελτίωση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ετοιμάζεται να υλοποιήσει στο κέντρο της Καρδίτσας ο Δήμος το επόμενο διάστημα.

Την ενημέρωση αυτή έκανε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στο KarditsaLive.Net, τονίζοντας πως τα έργα και οι σχετικές δράσεις είναι απολύτως αναγκαίες διότι υπάρχουν πολλές ζημιές στις υπάρχουσες ράμπες και στα πεζοδρόμια, ενώ σε γενικές γραμμές είναι πολύ λίγες οι σωστές διαγραμμίσεις και προσβάσεις, γεγονός που δυσκολεύει την κίνηση και κοινωνική δραστηριότητα των ΑμεΑ.

Όπως μας είπε ο κ. Τσιάκος, ήδη έχει γίνει σχετική συζήτηση με τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία του Νομού και θα υπάρξουν και νέες επαφές μέχρι να ξεκινήσει η εκτέλεση των απαραίτητων παρεμβάσεων που σημειωτέον θα χρηματοδοτηθούν από ιδίους πόρους του Δήμου Καρδίτσας.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό της Δημοτικής αρχής, ο κ. Τσιάκος επισήμανε ότι στόχος είναι πολύ γρήγορα να αλλάξει το κέντρο της Καρδίτσας σε ότι αφορά την λειτουργικότητά του για τα ΑμεΑ που σήμερα είναι ανεπαρκής.

Τα έργα που θα γίνουν θα χαρακτηρίζονται από την διασπορά τους σε αρκετά σημεία του κέντρου. Θα ξεκινούν από το Παυσίλυπο, μέσω της πλατείας Πλαστήρα, της κεντρικής πλατείας, θα συνεχιστούν στον χώρο της Νέας Αγοράς και μέσω του πεζόδρομου Αβέρωφ θα καταλήξουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η συγκεκριμένη διαδρομή θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ράμπες, διαγραμμίσεις, προσβάσεις και αρκετές νέες θέσεις στάθμευσης, αποβίβασης και επιβίβασης αναπήρων, που θα προσδώσουν στην Καρδίτσα τον χαρακτηρισμό ίσως της πλέον φιλικής πόλης για ΑμεΑ.

Ο κ. Τσιάκος υπογράμμισε ότι αν δεν ξεσπούσε η πανδημία του κορονοϊού με όλα τα γνωστά περιοριστικά – απαγορευτικά μέτρα που πάρθηκαν στη χώρα, τότε ο εν λόγω σχεδιασμός θα είχε ήδη αρχίσει να υλοποιείται. Όμως το «lockdown» είναι πλέον πίσω μας οπότε μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση και τα οικονομικά δεδομένα γίνουν πιο ξεκάθαρα στη χώρα, στην αυτοδιοίκηση και στον Δήμο, τότε το εγχείρημα θα γίνει πραγματικότητα.

karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις