ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Συνεργεία ελέγχουν τη σταθερότητα σημείων και συντηρούν τα εδώλια του Αρχαίου Θεάτρου

Στην κανονικότητα επέστρεψαν οι εργασίες ανάδειξής του Α’ Αρχαίου θεάτρου Λάρισας, με τα μεικτά συ­νεργεία συντηρητών, αρχαιολόγων, εργατών, μηχα­νικών και αρχιτεκτόνων, να προχωρούν στη συντήρηση του αρχαίου μνημείου.

Εν αναμονή της έγκρισής των προβλεπόμενων διαγωνισμών, που αφορούν τις κυριότερες εργασίες που προβλέπονται στο μνημείο, οι οποίες είναι η κα­τασκευή του αναλημματικού τοίχου στη βάση του κοίλου, η επανατοποθέτηση των εδωλίων που έχουν μετακινηθεί, καθώς και η συμπλήρωσή τους με νέο μάρμαρο, τα συνερ­γεία συντηρούν τα εδώλια και ελέγχουν τη σταθερότητα ση­μείων του θεάτρου.

Ερωτηθείσα από την «Ε» η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, για τις εργασίες που πραγματοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα, ανάφερε: «Το προσωπικό του έργου, που αποτελείται από εργάτες, συντηρητές αρχαιολόγο, αρχιτέκτονα και μηχανικό, συνεχίζει κανονικά την εργασία του υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Δημήτρη Καραγκούνη. Οι κυριότερες εργασίες που γίνονται την περίοδο αυτή είναι η συντήρηση των εδωλίων, μαζί με μικροστερεώσεις και εμφράξεις αρμών, όπου απαιτούνται. Συγχρόνως πραγματοποιούνται τομές στην ορχήστρα για τη διασφάλιση της σταθερότητάς της στη διάρκεια του έργου, καθάως και εξακρίβωση της θεμελίωσης των κτιρίων (σκηνής και αναλημματικών τοίχων). Eπισης γίνονται λεπτομερείς μετρήσεις και προετοιμασία των εδωλίων που πρόκειται να μετακινηθούν στη διάρκεια του έργου. Ωστόσο οι κυριότερες εργασίες που προβλέπονται είναι η κατασκευή του αναλημματικού τοίχου στη βάση του κοίλου, η επανατοποθέτηση των εδωλίων που έχουν μετακινηθεί στις αρχικές ή ομόλογες θέσεις καθώς και η συμπλήρωσή τους με νέο μάρμαρο. Οι εργασίες αυτές θα αρχίσουν μετά την έγκριση των προβλεπόμενων από το έργο διαγωνισμών».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες