ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κόντρα για την οικονομική κατάσταση του δήμου Λαρισαίων με φόντο τον δανεισμό για την υπηρεσία Καθαριότητας

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ο δανεισμός σύμφωνα με τη δημοτική αρχή - Ακόμη και ορκωτούς λογιστές ζητά η αντιπολίτευση

Η οριακή υπερψήφιση της πρότασης για δανεισμό ύψους 3,9 εκ. ευρώ για την ανανέωση του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας στο δήμο Λαρισαίων ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να ενημερωθεί τόσο το σώμα, όσο και οι δημότες για την δανειακή κατάσταση του δήμου, αλλά και να αναδειχθούν οι διαφορές φιλοσοφίας της διοικούσας παράταξης με την μείζονα αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης, αλλά και τα στοιχεία που παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θάνος Αδαμόπουλος, στην αρχή της πρώτης θητείας της «Συμπαράταξης», οι δανειακές υποχρεώσεις που παραλήφθηκαν από τον τέως δήμαρχο κ. Κώστα Τζανακούλη ανέρχονταν σε 12 εκ. ευρώ. Κατά τον κ. Καλογιάννη, με βάση τους υπολογισμούς της δημοτικής αρχής, αλλά και τη σύναψη του νέου προαναφερθέντος δανείου, στο τέλος της τρέχουσας θητείας ο δανεισμός θα βρίσκεται στο μισό, δηλαδή στα 6 εκ. ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είχαν και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σχετικά με το κόστος εξυπηρέτησης του δήμου σε συνάρτηση με τα ετήσια έσοδά του, που είναι μόλις 2,69% όταν ο νομοθέτης δίνει περιθώριο μέχρι και 20%, ενώ η σχέση του συνολικού χρέους του Δήμου μας ως προς τα συνολικά τακτικά έσοδα του σε ποσοστό είναι μόνο 20,8%, την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι 60%.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Βέβαια η προσέγγιση της αντιπολίτευσης ήταν εντελώς διαφορετική, αφού η πλειοψηφία των επικεφαλής των παρατάξεων, άφησε στην άκρη τους αριθμούς και στάθηκαν στο ερώτημα πώς είναι δυνατόν ένας δήμος οικονομικά εύρωστος – κατά δηλώσεις της δημοτικής αρχής όλο αυτό το διάστημα – να μη μπορεί να ανανεώσει το στόλο της από ίδιους πόρους.

Μάλιστα, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής η “Λαρισαίων Κοινόν” με ανακοίνωσή της ζητά να δημοσιοποιηθούν στοιχεία για τα αποθεματικά του δήμου, αλλά και έκτακτο οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο με ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές υπό την επίβλεψη διαπαραταξιακής επιτροπής.

Προφανώς και η ιστορία θα έχει συνέχεια…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις