ΛΑΡΙΣΑ

Στον Δοδοντσάκη για θέματα εκπαίδευσης η δημοτική παράταξη “Ορμή Ανανέωσης”

Τον περιφερειακό Διευθυντή Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δοδοντσάκη συνάντησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ορμή Ανανέωσης” Νίκος Γαμβρούλας, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας, με έμφαση στην επάρκεια των ατομικών μέσων προστασίας τα οποία εξασφαλίζουν σε σημαντικό βαθμό την υγειονομική ασφάλεια του μαθητικού και εκπαιδευτικού κόσμου, εν όψει της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Ο κ. Γαμβρούλας, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Παιδείας της “Ορμής Ανανέωσης” κ. Αδάμο και το μέλος της Σχολικής Επιτροπής Α΄/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γκουρομπίνο, ενημερώθηκε για την πληρότητά του υγειονομικού υλικού που έχει αποσταλεί στις σχολικές μονάδες του Δήμου, για τη διαθεσιμότητα του προσωπικού καθαριότητας και την καταλληλότητα των σχολικών αιθουσών αναφορικά με την τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων ασφαλείας.

Ο κ. Γαμβρούλας τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες υγιεινής και να δοθούν από τον Δήμο κατάλληλες στολές και εξοπλισμός. Εξέφρασε δε την απογοήτευσή του που η Δημοτική Αρχή, παρά τις σχετικές προτάσεις της Ορμής Ανανέωσης, δεν υιοθέτησε πρόσθετα μέτρα που θα βελτίωναν επιπλέον την ασφάλεια του σχολικού περιβάλλοντος, τα οποία γειτονικοί δήμοι υλοποίησαν, όπως η διανομή μασκών πολλαπλής χρήσης στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, η προμήθεια ανέπαφων θερμόμετρων για όλες τις σχολικές μονάδες κλπ.

Σε ευρύτερο πλαίσιο και ενόψει της επικείμενης διαπαραταξιακής συζήτησης στον Δήμο για θέματα Παιδείας, ο κ. Γαμβρούλας εξέφρασε την αντίθεση της Ορμής Ανανέωσης σε πολλά σημεία του σχετικού πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση, ιδιαίτερα στα άρθρα 51 και 52, τα οποία ορίζουν ηλικιακό όριο για την εγγραφή μαθητών στη Β΄ τάξη ΕΠΑΛ τα 17 έτη. Με αυτόν τον τρόπο, αποκλείεται από τη μαθησιακή διαδικασία ένα μεγάλο μέρος ενήλικων μαθητών ενώ καταστρατηγείται η έννοια της δωρεάν δια βίου μάθησης. Αναφορικά με την επίμαχη συζήτηση περί τοποθέτησης καμερών στις σχολικές αίθουσες, συμφωνήθηκε πως η μετάδοση του μαθήματος εκτός σχολείου είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα, καθώς εγείρει ερωτήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, ενώ έχει αμφίβολη παιδαγωγική αξία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες