ΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Ελασσόνας: «Ράμπες και χώροι υγιεινής ΑμεΑ στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ»

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» με συνολικό προϋπολογισμό 153.450,00 ευρώ εντάχθηκε το  έργο  «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ελασσόνας» με την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών και την αξιολόγηση τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 53.285,52 ευρώ και από το Δήμο Ελασσόνας με το ποσό των 100.164,48 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση τεχνικών έργων και υποδομών σε 17 σχολικές μονάδες τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν:

  • WC ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες: Λύκειο Ελασσόνας, ΕΠΑΛ Ελασσόνας, Γυμνάσιο Βερδικούσσης, Γυμνάσιο Λιβαδίου, Γυμνάσιο Δομενίκου, 2Ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, 3Ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, Δημοτικό Σχολείο Λυκουδίου, Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού
  • WC ΑμεΑ και ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες: Γυμνάσιο Τσαριτσάνης, Γυμνάσιο Κρανιάς, Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας, Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς, Δημοτικό Σχολείο Καρυάς, Δημοτικό Σχολείο Λουτρού, Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε για το έργο: «Ο Δήμος μας αξιοποιεί πλήρως όλα τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. Για το λόγο αυτό υπέβαλε άμεσα, και χωρίς τη χρήση παρατάσεων, αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Οι παρούσες μελέτες αποσκοπούν στη βελτίωση των υποδομών στις σχολικές μονάδες του δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ. Είμαστε δίπλα στις σχολικές κοινότητες και επενδύουμε σε ένα καλύτερο και πιο ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές και τις μαθήτριες του δήμου μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις