ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Πετάει» για Ιαπωνία το… σκόρδο Πλατύκαμπου

Οι ιδιότητές του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παρασκευής συμπληρωμάτων διατροφής με βάση το σκόρδο

Στην Ιαπωνία θα ταξιδέψουν τα σκόρδα του Πλατύκαμπου Λάρισας για να αποτελέσουν το βασικό συστατικό προϊόντων μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παρασκευής συμπληρωμάτων διατροφής, Την ανακοίνωση έκανε σήμερα (22/5_ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ο οποίος έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο μέχρι την επίτευξη της τελικής συμφωνίας.

Οι μελέτες που είχε κάνει με την επιστημονική του ομάδα είχαν καταδείξει τις εξαιρετικές ιδιότητες που έχει το σκόρδο της περιοχής, το οποίο τελικά προσέλκυσε το ενδιαφέρον του ιαπωνικού κολοσσού «Wakunaga Pharmaceutical», μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες του κόσμου. Οι εκπρόσωποι του ιαπωνικού κολοσσού ανακοίνωσαν σήμερα ότι πλέον ο Πλατύκαμπος θα είναι επίσημος τροφοδότης της εταιρείας.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο

Τον περασμένο Φεβρουάριο αντιπροσωπεία της ιαπωνικής εταιρίας είχε βρεθεί στην περιοχή του Πλατύκαμπου και είχε συναντηθεί τόσο με τον κ. Κουρέτα όσο και παραγωγούς σκόρδου. «Οι Γιαπωνέζοι το σκέφτονται πολύ αλλά όταν αποφασίσουν το κάνουν αμέσως. Οι Έλληνες το σκεφτόμαστε αμέσως αλλά το κάνουμε σε 10 χρόνια. Είχαμε πει ότι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στο σκόρδο wakunaga ενδιαφέρθηκε για να αγοράσει την παραγωγή του σκόρδου Πλατυκάμπου Λάρισας, βάσει των αναλύσεων που τους είχαμε στείλει . Σήμερα ο ίδιος ο wakunaga ήρθε στη Λάρισα και πλέον βάλαμε τα θεμέλια της συνεργασίας» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας στην ανάρτησή του στο facebook.

Στις αρχές Μαρτίου μια ποσότητα σκόρδων Πλατύκαμπου στάλθηκαν στην Ιαπωνία προκειμένου να γίνουν αναλύσεις από τους ειδικούς της εταιρίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη παρασκευάστρια συμπληρωμάτων διατροφής με βάση το σκόρδο. Τα σκόρδα Πλατύκαμπου και οι ιδιότητές τους εξετάστηκαν στα εργαστήρια της εταιρίας η οποία έδωσε πριν λίγες μέρες και την τελική έγκριση για το προϊόν.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις