ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δείτε φωτογραφίες: Οργασμός ετοιμασιών στα καφέ της Λάρισας – Με τους μισούς υπαλλήλους θα ανοίξουν τη Δευτέρα!

Πυρετός ετοιμασιών έχει κυριεύσει το κέντρο της Λάρισας, εκεί όπου δεκάδες καφές ετοιμάζονται για να ανοίξουν ξανά μετά από το πολύμηνο lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ανακαινίσεις, φρεσκαρίσματα, βαψίματα, αλλά προπαντός… αποστάσεις σε τραπέζια και καρέκλες στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, οι οποίοι βέβαια αναμένεται να “απλωθούν” σε πλατείες, πεζοδρόμους, ακόμη και δρόμους κατά περίσταση, μετά τη σχετική κυβερνητική απόφαση για τον περιορισμό των απωλειών.

“Είναι όλοι με το όπλο παρά πόδας” σχολίασε το μεσημέρι του Σαββάτου μιλώντας στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίας Νομού Λάρισας κ. Αλέξης Σακελλάρης, εξηγώντας ωστόσο πως η απόφαση να αυξηθεί ο εξωτερικός χώρος λειτουργίας όπου αυτό είναι δυνατό, αποτελεί ένα “ρεαλιστικό μεν μέτρο, που όμως δεν έχει εφαρμογή σε όλους. Έτσι σε όσους μπορούν να το εκμεταλλευτούν θα είναι μία ανάσα…”.

ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Αίσθηση ωστόσο κάνει η εκτίμηση του κ. Σακελλάρη πως η πλειοψηφία των καταστημάτων που θα επιστρέψουν από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργήσουν “με το 50% του προσωπικού που είχαν πριν την καραντίνα”. “Είναι σίγουρο, εξήγησε, πως πολλοί συνάδελφοι δε θα βγάλουν από την αναστολή λειτουργίας το σύνολο του προσωπικού γιατί μιλάμε για άλλες συνθήκες. Αν τώρα κάποιοι είναι τόσο αισιόδοξοι που πιστεύουν πως θα έχουν τα ίδια έσοδα με πριν, αυτό θα το δούμε στην πράξη”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ

Ερωτηθείς τέλος για τη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ, ο κ. Σακελλάρης εξήγησε πως αυτό δε θα έχει κάποιον αντίκτυπο στην τελική τιμή του προϊόντος, ενώ για τους επαγγελματίες “θα ήταν σημαντικό αν η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης ήταν μόνιμη και όχι για μερικούς μήνες”.

Πάντως ο Λαρισαίος πρόεδρος των καφετεριούχων παραμένει αισιόδοξος για την πορεία των πραγμάτων, θέτοντας ως μότο λειτουργίας τις εξής δύο λέξεις: “αισιοδοξία και υπευθυνότητα”.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από τις ετοιμασίες το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Λάρισας:

newsroom onlarissa.gr / φωτο: Ανδρέας Τσιβούλης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις