ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Απ. Καλογιάννης: «Δεν υπάρχει διασπορά κορωνοϊού στην πόλη – Ούτε ευρεία διασπορά στη Νέα Σμύρνη»

Έρευνα της ΕΛΑΣ για υποκίνηση επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη - Καραλαριώτου: Δόθηκε λάθος μήνυμα από το δήμαρχο - Το «ευχαριστώ» δημάρχου στην Περιφέρεια

Αισιόδοξα νέα σχετικά με την πορεία και την εξάπλωση του κορωνοϊού στην πόλη έδωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του δημοτικού συμβουλίου.

Η διασπορά του ιού

Όπως τόνισε και με βάση τα τελευταία δεδομένα για τον ιό, δήλωσε ότι δείχνουν πως δεν υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού στην πόλη καθώς και ούτε ευρεία διασπορά στη Νέα Σμύρνη.

Παράλληλα πρόσθεσε πως τα τελευταία κρούσματα στην περιοχή έχουν σχέση με τα προηγούμενα όπως φαίνεται σε «χάρτη» των κρουσμάτων.

Στον οικισμό των Ρομά έχουν διενεργηθεί περίπου 1500 τεστ και υπάρχει αισιοδοξία στον ΕΟΔΥ ότι με το σχέδιο (ημέρα 0, ημέρα 7, ημέρα 14) θα ξεριζώσουν

Κοινή προσπάθεια

Ο κ. Καλογιάννης άφησε αιχμές σε όσους υπονόησαν πως κάποιοι φορείς έκαναν καλή δουλειά και άλλοι όχι, τονίζοντας πως η προσπάθεια και οι αποφάσεις των φορέων ήταν κοινές.

Όσον αφορά τους μικροπωλητές ο δήμαρχος τόνισε πως είχε καταγγελίες για ορισμένους «παράνομους», για τους οποίους ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Υποκίνηση επεισοδίων

Ο δήμαρχος μιλώντας για τα επεισόδια ανέφερε πως ξάφνιασαν όλους τους φορείς. «Την προηγούμενη ημέρα φαινόταν, ότι κάτι σιγόβραζε, αλλά οι εξελίξεις ξάφνιασαν τους πάντες. Εκτιμώ και εγώ ότι πίσω από τα γεγονότα υπήρξε υποκίνηση. Όπως ξέρω, υπάρχει σχετική έρευνα από την ΕΛΑΣ. Υπάρχουν ερωτήματα για το πώς συγγενείς θύματος στον οικισμό να λένε πως δεν υπάρχει κορωνοϊός, όπως και το πώς έφτασαν στο ιδιωτικό θεραπευτήριο για τεστ αντισωμάτων.

Ακούστηκαν περίεργα και πρωτοφανή πράγματα στην διάρκεια της έντασης της περασμένης Παρασκευή. Κυριάρχησαν τα fake news. Μέχρι και το ότι ο δήμαρχος έπαιρνε 10.000 ανά ”κεφάλι” που μεταφερόταν στην Αρωγή. Είναι σοβαρή η κρίση που διαχειριζόμαστε. Την ώρα της μάχης δεν είναι η ώρα της εύκολης αντιπολίτευσης και των αναρτήσεων».

«Την ημέρα της έντασης προείχε η απομάκρυνση των κρουσμάτων που ήταν μέσα στον οικισμό. Το ίδιο βράδυ της έντασης, απομακρύνθηκαν με ηρεμία των 28 από τα 35 κρουσμάτων. Αυτή ήταν η προτεραιότητα και όλοι εργάστηκαν για αυτό τον στόχο», κατάληξε ο κ. Καλογιάννης.

Παράλληλα αναφέρθηκε πως από το σύνολο των ατόμων στον οικισμό, τα άτομα που είχαν παραβατική συμπεριφορά πριν τον κορωνοϊό, συνέχισαν να έχουν και επί κορωνοϊού.

Ενέργειες Δήμου Λαρισαίων με την ύπαρξη του πρώτου κρούσματος στον οικισμό

«Είχαν παραγγελθεί μαζικά τεστ από το Δήμο Λαρισαίων με την ύπαρξη του πρώτου κρούσματος. Είχε αποφασιστεί η μαζική δειγματοληψία (400 τεστ), μόλις ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα. Το γνώριζαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ντ. Γιαννακόπουλος και οι υπεύθυνοι των δυο πιστοποιημένων ιδιωτικών εργαστηρίων στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Καλογιάννης για τις ενέργειες του δήμου.

Ο δήμαρχος έκανε αναφορά στις δηλώσεις του καθηγητή Σ. Τσιόδρα, την περασμένη Παρασκευή ο οποίος είχε δηλώσει ότι με «εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς όπως οικισμοί Ρομά απαιτούν ειδική διαχείριση». Πρόκειται λοιπόν για διαχείριση ευάλωτων πληθυσμών. «Η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων συνεργάστηκε σε μεγάλο βαθμό» κατέληξε.

Το «ευχαριστώ» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, καθώς και τους κ.κ. Χρ. Καλομπάτσιο και Β. Πινακά ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία τους ο δήμαρχος Λαρισαίων, ενώ όπως τόνισε πως θετική είναι και η αποτίμηση της λειτουργίας της Αρωγής.

Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο καταδίκασε τα επεισόδια και την επίθεση στον Λαρισαίο δημοσιογράφο Πάνο Γαρουφαλιά, κατά τη διάρκεια αυτών.

Καραλαριώτου: Δόθηκε λάθος μήνυμα

Εξαπολύοντας επίθεση στο δήμαρχο η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων τονίζοντας πως τουλάχιστον στην αρχή της διαχείρισης της κατάστασης δόθηκε λάθος μήνυμα από το δήμαρχο όταν ζήτησε επανεξέταση της καραντίνας, καθώς και με την επίδειξη αυστηρής συμπεριφοράς για παράδειγμα στην εστίαση, αλλά όχι στη Νέα Σμύρνη.

Πρόσθεσε δε πως όταν έγινε χειρισμός της κατάστασης χωρίς «παραφωνίες» η κατάσταση ηρέμησε.

«Ποτέ δεν μίλησα για άρση της καραντίνας. Προσέξτε τι λέτε κ. Καραλαριώτου. Υπάρχουν έγγραφα. Η συζήτηση του επανασχεδιασμού ήταν μετά το ένα κρούσμα που βρέθηκε 1 θετικό στα 135 κρούσματα», ήταν η απάντηση του δημάρχου.

Ενός λεπτού σιγή

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων κράτησε το δημοτικό συμβούλιο, κλείνοντας συμβολικά κάμερα και μικρόφωνο.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες