ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το αλαλούμ συνεχίζεται: Ανοιχτά αύριο η αγορά της Λάρισας για όποιον το επιθυμεί;

Ένα απίστευτο αλαλούμ λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες στον εμπορικό κόσμο της Λάρισας σχετικά με το εάν θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή 15 Μαΐου, ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου, η αγορά της πόλης.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας ότι έγιναν προσπάθειες να υπάρξει συνενόηση ώστε να λειτουργήσει η αγορά, ήρθε η δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού πως προαιρετικά οι επιχειρήσεις δύνανται κατά το δοκούν να λειτουργήσουν.

Ωστόσο, σήμερα το απόγευμα ακολούθησε νέα ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας όπου τονίζεται πως η αγορά της Λάρισας αύριο θα είναι “υποχρεωτικά κλειστή”. Ο Σύλλογος επικαλείται τις νομικές συμβουλές που έλαβε και σε επίπεδο Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Ελλάδας, σύμφωνα με τις οποίες “το κλείσιμο των καταστημάτων της Λάρισας, κατά την 15η Μαΐου εκάστου έτους είναι υποχρεωτικό και αποτελεί θεσμοθετημένη τοπική αργία, δυνάμει Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ Α’ 109/24.4.1931)”.

Ωστόσο, η δήλωση του κ. Αγοραστού εδράζεται σε νεότερο Προεδρικό Διάταγμα του 1957, το οποίο ορίζει ρητά πως “η 15η Μαΐου, εορτή του Αγίου Αχιλλίου, Πολιούχου της πόλεως Λαρίσης, του ομώνυμου νομού, ορίζεται ως ημέρα αργίας των δημοσίων καταστημάτων δια την πόλην ταύτην.”

Δείτε το νόμο:

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας όπου επισημαίνεται πως “η 15η Μαΐου ημέρα του Αγίου Αχιλλίου, είναι αργία με προεδρικό διάταγμα, είναι για τον δημόσιο τομέα και η λειτουργία της αγοράς είναι προαιρετική”.

Ήδη, αρκετές επιχειρήσεις έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες ώρες στα social media, πως αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Προφανώς αύριο οι Λαρισαίοι θα βρεθούν μπροστά σε μία… ερμαφρόδιτη κατάσταση στην αγορά της πόλης… ίδωμεν…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις